onsdag 25 februari 2015

Bokrea2015 - Akademibokhandeln

Idag startade alltså bokrean och trots att jag gjort förhandsbokningar så måste man ju också besöka rean.

Och då passade vi på att titta in hos Akademibokhandeln. Och återigen blev jag påmind om varför jag så sällan besöker den här bokhandeln. Vi åker ju förbi varje gång vi handlar i köpcentret men tittar då bara på de böcker som finns precis vid in- och utgång. Den här gången skulle vi alltså in i själva butiken - och det visade sig vara nästan omöjligt för mig. Redan i vanliga fall är butiken illa uttänkt och inredd med höga bord i mitten som böckerna står på och med täta rader av bokhyllor vid sidan av bordena. Gångarna emellan är så smala att en rullstolsbunden knappt kommer in mellan bordena och nu var det likadant över hela butiken eftersom man använt så mycket utrymme som möjligt till att ställa böcker på. Utöver det så är borden höga och när det står högar med böcker ovanpå borden så kunde inte ens min 186 cm långa man se ordentligt vad som fanns i de innersta högarna...Det är en riktig pärs att försöka hitta nåt man letar efter i den butiken.
Vi fick i alla fall nästan tag på de böcker vi tänkt oss - en hittade vi inte och orkade inte börja leta mer och så blev det en extrabok eftersom butiken samtidigt med rean gjorde en lagerrensning och sålde ut en del böcker, som inte ingick i rean, till billigt pris.

Från Akademibokhandeln blev det alltså åt både mig och min man


Hitlers hemliga vapen 1933-1945 av David Porter
Andra världskrigets hemligheter av Guido Knopp
Buddenbrooks av Thomas Mann
I persikoträdets skugga av Joanne Harris
Svarthuset av Peter May
Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson

4 kommentarer:

  1. Spännande! Akademibokhandeln i min stad brukade vara genomtänkt och rätt så lätt att navigera inom, men så bytte de lokal. Den är större, men herrejävlar vad svårt det var att ta sig fram idag! Betydligt mindre genomtänkt.

    SvaraRadera
  2. Härliga fynd. Hoppas att du kommer att gilla Svarthuset. Tyckte att den var superbra.

    SvaraRadera
  3. Jag stod och klämde på I persikoträdets skugga, men den fick inte följa med mig hem. Får se om jag gillar Choklad (boken alltså) först :)

    SvaraRadera
  4. Buddenbrooks skulle jag också gärna vilja ha.

    SvaraRadera