Sidor

söndag 3 december 2023

En smakebit på söndag: Skilaki av Elisabeth Sjöberg Strand och Dag Öhrlund

                  

     

Nu är vintern här på allvar. Inte nog med att det är massor med snö men det är också riktigt kallt ute och enligt prognoserna ska det bli ännu kallare i början på veckan. Men just nu sitter jag i sköna värmen inomhus och ska delta i AstridTereses En smakebit på söndagen. Det går ut på att bloggare bjuder på en smakbit (utan spoilers) från boken man läser just nu.


Min smakbit kommer från sidan 126 i Skilaki - byrackan som blev filmstjärna  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken) av Elisabeth Sjöberg Strand och Dag Öhrlund


"Kajsa hade landat hårt mot de vassa stenarna i vägdiket. En tisteltagg hade fastnat i höger tass och det ömmade då hon försökte gå. Allt hade gått så fort. Den häftiga inbromsningen, burens grind som gick i baklås. Stella som bankade i biltaket, den skrikande tvåbeningen och volten ner i diket. Minnesbilden av bilen som försvann med Skilaki och Stella på flaket sved så det gjorde ont ända ner i hjärteroten"11 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten, det var en okänd bok. Här är det ovanligt mycket snö så här tidigt, och ganska kallt. Men inte ovanligt kallt.

  SvaraRadera
 2. -10°C på morgon, pudersnö, tack för smakbiten

  SvaraRadera
 3. Förra året hade Skåne ingen vinter alls, men i år har den börjat väldigt tidigt.

  SvaraRadera
 4. Så boken är skriven från hundens perspektiv? Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Efter att ha läst din "smakebit" så kände jag tårarna komma - så den boken grejar jag nog inte att läsa...
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
 6. Efter att ha läst din "smakebit" så fick jag tårar i ögonen - så den ska jag inte läsa...
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
 7. har varit på julskyltning. det var kallt och snöigt. okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Jo, det var förfärligt vilket snöande det varit, i morgon skulle det dock bli uppehåll. Har varit hemskt på småvägarna häromkring, så halt och sladdrigt, otäckt. Vill nog inte läsa böcker om hundar på det sättet nu, vår fina kompis fick somna in för drygt sju veckor sedan nu, oerhört tomt utan hund.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Hade inte hört talas om den.

  SvaraRadera
 10. Detta är nog en hjärteknipande berättelse, tack för smakbit

  SvaraRadera