söndag 17 december 2023

En smakebit på söndagen - De trasiga flickorna

 


Den här veckan har varit lite si och så....min aktiva tid har avbrutits tidigt under ett flertal kvällar, vilket jag nu har klagat på. Och vi (maken och jag) har lite funderingar kring hur vi ska kunna utöka den aktiva tiden lite så att jag hinner med allt som jag vill göra. Samtidigt är det viktigt med den där lunchvilan, jag har ju annars svårt att sätta stopp för mig själv och har en tendens att köpa på tills jag kroknar.

Det är tur att det också finns aktiviteter som man deltar i bara för nöjes skull. En av dessa är Astridtereses En smakebit på söndagen. Det går ut på att bloggar delar med sig en smakbit (utan spoilers) ur boken de läser just då.
Just nu läser jag inte lika snabbt som förr och både det och det faktum att jag somnat som klubbad på kvällarna den här veckan har gjort att jag inte kommit så långt i boken som jag hade hoppats på. Alltså fortsätter jag på samma bok som förra veckan.

Min smakbit kommer från sidan i De trasiga flickorna (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)av Simone St. James 

"Senare hade hon insett att rättegången varit hennes invigning i vuxenlivet, till och med mer än själva mordet. Efteråt hade hon inte längre kunnat låtsas som om det här hände någon annan, eller att Deb bara dött naturligt och fridfullt i sömnen - fantasier hon ägnat sig åt när hon legat i sängen om kvällarna och intensivt önskat6 att det bara skulle försvinna. På rättegången hade de pratat om blod och tungben och rester under Debs naglar. Om Debs sexuella aktiviteter, eller brist på sådana, analyser om när hennes syster haft sex och hur ofta. Tåtar av Debs långa svarta hår hade hittats i Tim Christophers baksäte, och man hade diskuterat exakt hur en flickas hår kunde hamna i hennes pojkväns baksäte: Låg hon där för att de hade samlag? Eller låg hon där för att han hade strypt henne och hon ar redan död?"  


6 kommentarer:

  1. Måste ta och läsa den där boken. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  2. Jag kan ju kanske se fler anledningar till att ens hår hamnar i baksätet på en bil 🤔

    SvaraRadera
  3. verkar lite dyster, tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  4. Jag har alltid alldeles för mycket på gång så jag förstår dig!

    SvaraRadera
  5. En brutal invigning till vuxenlivet minst sagt.

    SvaraRadera
  6. en hinner väl aldrig med det en verkligen vill göra. jag försöker göra en luftig lista och sedan pricka av efter hand. din bok ser engelsk ut. det är ju alltid ett plus. tack för smakebiten!

    SvaraRadera