lördag 1 augusti 2015

Dödlig åtrå

Titel: Dödlig åtrå
Författare: Susanne Ahlenius
Format: Danskt band
Antal sidor: 309
Förlag: HOI förlag


"Alice Wiklund, ung utredare på Rikskriminalen i Stockholm, blir utsedd att hjälpa Scotland Yard med ett långdraget fall. De jagar en seriemördare som är beräknande och som lämnar sina offer märkta med en bisarr kärleksförklaring.
Alice går upp i sitt nya arbete men inser snart att det inte är alla i gruppen som uppskattar hennes närvaro. Livet i London blir än mer komplicerat när hon träffar bartendern med de bärnstensfärgade ögonen som gör henne näst intill galen av åtrå. Vad är det han döljer bakom sin frustrerande arrogans?
När Alice inser vad hon måste betala för att finna sanningen är det redan för sent och gränsen mellan arbete och privatliv suddas ut."

----------------------------------------

Jag är ganska så skeptisk när det gäller att blanda två så olika genréer som deckare och erotik och jag har läst två böcker där man gjort det - en (av en ganska så känd författare) tyckte jag var bedrövlig, en annan (av en annan författare) var bra. Jag var redan tidigare lite nyfiken på Dödlig åtrå och hade nu turen att vinna den på en utlottning på FB så jag kunde få läsa den och  stilla min nyfikenhet.

Jag blev positivt överraskad av att handlingen var förlagd till London, för mig känns det trovärdigare att detta händer i London än om det skulle hända någonstans i Sverige. Och en annan orsak till att jag tycker om valet av land och ort är att jag är väldigt förtjust i England och speciellt då London.

Det ger också pluspoäng i mina ögon att de flesta personerna i boken är sådana som jag kan tycka om. Deckare där det inte finns någon man klarar av att tycka bra om orkar jag inte med.

Erotik! Jag uppskattar att de erotiska avsnitten smälter in i handlingen på ett naturligt sätt. Så jag kan nog se mig överbevisad, det går att kombinera erotik och deckare, vissa gör det bara bättre än andra.

Boken är lättläst, lagom spännande och man dras med i handlingen ända från första sidan. Och det dök upp en del oförutsägbara vändningar, vilket jag alltid uppskattar.

Dödlig åtrå är första delen i en planerad trilogi med Alice Wiklund och jag vill definitivt läsa de kommande delarna också!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Susanne Ahlenius hemsida

Dödlig åtrå finns att köpa hos t ex

Adlibris Danskt band/E-bok
Bokus Danskt band/E-bok
CDON Danskt band/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar