söndag 29 oktober 2023

Smakbit på söndagen - Bara för en stund

 

Dags att delta än en gång i Smakebit på söndagen som anordnas av AstridTerese på den norska bloggen Betraktninger. Det hela går ut på att man ger en smakbit från boken man läser utan spoilers.
Min smakbit kommer från sidan 135 i Bara för en stund av Therése Ingmarson.


"Skyltfönstret gick i gult, vitt och linnebeige. Gröna växter, en strandväska och snäckor. Petra rättade till halssmycket på dockan och tog ett steg bakåt. Det var strax efter lubch och hon var redan klar med alla fyra fönstren. Ett gick i kaki och aprikos. Ett annat i blåblommigt och jeans. Där hade hon sprungit in i skobutiken intill och bett att få låna två par sneakers att skylta med mot att visa deras logga i fönstret. Det röda fönstret var helt klart hennes favorit. Fodralklänningen med tillhörande jacka. Och långklänningen  med slits i sidan. Djup ringning i ryggen och mer stilren fram. Fastän t en framhävde allt som var värt att visa och lite till. Ett par dagar till bara, för att visa att hon kunde sköta butiken, sen skulle hon be om att få sin första lön. När hon nu skulle ha användning för den. På en uteservering med Klas. Hon i festblåsa och han i jeans och rutig skjorta. Skulle inte tro det. Bara tanken på honom gjorde henne varm i kroppen och hon längtade efter att få sätta sig i soffan senare för att fortsätta samtalet där de avslutat kvällen innan."


8 kommentarer:

 1. helt okänd bok för mig! ingen måtta på hur många böcker det finns. omöjligt att känna till dem alla. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, alltför många böcker för att man ska kunna hålla reda på alla

   Radera
 2. Det var en ny bekantskap även för mig, tack för smakbit

  SvaraRadera
 3. Den kände jag inte till. Tack för smakbiten!
  (PS. Jag saknar Omslagsonsdag)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omslagsonsdag och Veckans bokmärke återkommer så småningom..

   Radera
 4. Känner igen författaren. Tror hon har skrivit en bok som jag var nyfiken på för några år sedan. Det hade jag glömt.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Kände varken till författaren eller boken.

  SvaraRadera