söndag 22 april 2012

Prinsessan av Burundi

Prinsessan av Burundi av Kjell Eriksson

"Uppsala, december 2001. Vintern har slagit till med full kraft. Berit Jonsson vankar oroligt fram och tillbaka vid fönstret, spanar utöver den mörka parkeringen. Det är sent, och John borde ha varit hemma för länge sedan.
Nästa morgon är en man ute och joggar och finner då en kropp i en snödriva. Polisen känner genast igen John Jonsson, Lille John kallad, f.d. problembarn och småkriminell, men på senare år en av stadens främsta experter på akvariefiskar. Han har blivit torterad och mördad och kroppen är fruktansvärt illa tilltygad.
Vem är det som avrättat Lille John på detta grymma sätt? Och vilken hemlighet var det John bar på som ledde till hans död?"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Perfekt liten bok att läsa i sängen på kvällen - inte för spännande så man inte kan somna men tillräckligt intressant, så man vill veta vem som är mördaren och vad som ligger bakom..... Den utspelar sig i Uppsala så jag känner ju igen och kan relatera till många av platserna som nämns i boken och det ger en extra dimension åt det hela. Språket är enkelt, lättläst och hela boken har en vardaglig stämning på nåt sätt. Trots att intrigen inte är speciellt komplicerad så går det inte att gissa sig till vem som är mördaren och varför Lille John mördades - det finns inte tillräckligt mycket ledtrådar för att kunna gissa rätt. Och det känns som att slutet på nåt sätt har blivit inkastat bara för att kunna avsluta boken - själva mördaren och mordorsaken introduceras först alldeles i slutet av boken. Men i det stora hela, en trevlig bok. Ingenting som man kommer ihåg i längden men perfekt att vila ögonen på innan man ska somna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar