måndag 5 september 2016

Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe

Titel: Älskaren från huvudkontoret
Författare: Camilla Grebe
Format: Pocket
Antal sidor: 487
Förlag: Månpocket


"Emma har en älskare. Jesper har allt hon drömt om och lite till. Det finns bara ett problem - han är hennes högste chef: en opraktisk, men oemotståndligt kittlande omständighet.
Så försvinner Jesper, lika oväntat som han dök upp.Och inte långt efter det hittas en kvinna bestialiskt mördad i hans bostad."

-----------------------

Jag läste och hörde väldigt mycket positivt om den här boken när den kom. När det gäller böcker som hyllas av många, vill jag oftast vänta ett tag innan jag läser dem för att i möjligaste mån undvika att ha för höga förväntningar på boken.Men tyvärr så hade jag ändå väldigt höga förväntningar när jag började läsa boken.

Camilla Grebe har tidigare skrivit böcker med sin syster Åsa Träff och jag har läst några av de böckerna, Älskaren från huvudkontoret är hennes debut med att skriva ensam. Jag tyckte att böckerna av Grebe/Träff var OK, men jag kommer faktiskt inte ihåg så mycket av dem förutom att de var OK, men inte mer.

Den här boken har tre berättarröster, Emma, Hanne och Peter och tidsperspektivet pendlar mellan dåtid och nutid. Först i början blev det en aning rörigt med att försöka hålla isär allt, men ju längre jag läste, desto klarare och tydligare blev det.

Jag är inte speciellt förtjust i någon av huvudpersonerna, Hanne känns bara grå, trött och uppgiven, Peter ganska korkad och Emma förvirrad.  Faktiskt så orkar jag inte ens sympatisera med någon av de här karaktärerna, inte ens Hanne trots demensdiagnosen. Och när det gäller demens så känns inte den diagnosen riktigt trovärdig heller i mina ögon.

Nej, tyvärr, jag blev riktigt besviken på den här boken. Jag brukar gilla den lite långsamma berättarstilen, men här blev den bara för mycket. Utöver det så tycker jag att boken var alldeles för lång.Men det är ju många som gillar den så kanske det bara var fel tillfälle för mig att läsa den och så hade jag väl lite för höga förväntningar på den.

Älskaren från huvudkontoret finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Pocket/E-bok


2 kommentarer:

  1. Jag var också ganska tveksam till boken. Jag fastnade aldrig för historien.

    SvaraRadera
  2. Hmmm ... Har funderat på att läsa den där, men nu blev jag tveksam till om den är värd att lägga tid på.

    SvaraRadera