lördag 3 september 2016

Det omänskliga av J.A. Kerley

Titel: Det omänskliga
Serie: Carson Ryder
Författare: J.A. Kerley
Format: Häftad
Antal sidor: 335
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"Detektiven Carson Ryder, specialist på svårlösta mord, har bevittnat de mörkaste sidorna hos mänskligheten. Tror han.

Han har precis börjat på sitt nya jobb i Miami när han får uppdraget att lösa ett bestialiskt mordfall. På brottsplatsen möts han av en betongpelare gjord av mänskliga kvarlevor, förtvivlade uttryck förevigade i sten.

I jakt på svar dras han in i en traffickinghärva, där en ensam, skräckslagen ung flicka befinner sig mitt i ett nät av prostitution, mord och oändlig smärta.

Men Ryder är inte den enda som vill få tag i flickan - och det finns de som är beredda att döda för att bevara hemligheten."

---------------------

Ibland blir jag alldeles vansinnigt sugen på att läsa någonting riktigt våldsamt, blodigt och hemskt, kanske som motvikt till de lite lugnare böckerna jag läser. Jag gillar inte skräck så en sådan bok väljer jag inte. Men en tuff och våldsam deckare/kriminalroman/spänningsroman är perfekt vid de tillfällena. Och när jag läste baksidestexten på Det omänskliga så visste jag att den här boken skulle passa mig perfekt.

I den här typen av böcker är det skarpa kontraster mellan de onda och de goda, möjligtvis finns det en del gråtoner när det gäller huvudpersonen. Det är nästan som tv-serien Criminal Minds i bokform med riktigt läskiga mord, ganska äckliga beskrivningar av lik, mordmetoder osv. Spännande men samtidigt rätt så läskigt.

Visst, är hela handlingen förutsägbar och man vet att Carson Ryder kommer att lösa morden, men det spelar ingen roll, det är spännande ändå att läsa och följa Ryders lösande av brottet och hur han hittar den/de skyldiga.

Gillar man att se på Criminal Minds, läsa om seriemördare och brutala, blodiga mord så är det här ett måste att läsa. Jag kommer i alla fall lägga den här författarens namn på minnet så jag kan läsa fler av hans böcker.

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!Mer info om författaren och hans böcker finns på J.A. Kerleys websidaDet omänskliga finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad/E-bok
Bokus Häftad/E-bok
CDON Häftad/E-bok


1 kommentar: