fredag 31 januari 2014

Bokbloggsjerka 31 januari - 3 februari

 I veckans jerka vill Annika veta

Vilket förlag tycker du släpper flest bra böcker per år?


Har faktiskt ingen aning. En av mina strategier för att hejda mig när det gäller införskaffandet av fler böcker är att inte fresta mig själv alltför mycket och det betyder att jag inte heller tittar speciellt mycket i katalogerna. Jag är alltför väl medveten om att jag har väldigt svårt att hålla mig när det gäller böcker och väldigt många förlag har alltid något jag frestas av alltså är det bättre att låta bli. Jag har tillräckligt med olästa böcker som jag blir frustrerad på att inte hinna läsa så snabbt som jag skulle vilja göra. Jag fick faktiskt frågan av ett förlag för ett tag sen "Du har väl kikat igenom vår utgivning för våren 2014?" och självklart gjorde jag det direkt med resultatet att ha-begäret satte in något fruktansvärt trots att jag mycket väl vet att jag just nu inte hinner läsa mer än jag gör.
Så förlagens utgivning kikar jag bara på när jag vet att jag har tid och lust att läsa nånting annat än det som redan finns i hyllorna, det räcker gott och väl.


14 kommentarer:

 1. Jag kikar lite från och till på de olika förlagens utgivning sedan jag började bokblogga. Mycket för att kolla vilka recensionsex jag vill ha. Beställer hellre själv än får en massa skickat till mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då slipper man ju få böcker som man inte är intresserad av.

   Radera
 2. Jag brukar inte titta i så många kataloger, men det är svårt att missa större boksläpp när man läser bokbloggar ;)

  SvaraRadera
 3. Å vilken självdisciplin du har :) Jag klarar inte av att låta bli att titta ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika bra att avslöja att det är sådär det funkar i teorin, i praktiken är jag inte alltid så ståndaktig!

   Radera
 4. Jag försöker oxå att inte kika så mycket på vad förlagen ger ut så att jag inte köper på mig så himla mycket mer utan vill verkligen prioritera massa hyllvärmare och serier i år!! :) Dock var jag tvungen köpa 2 delar i 2 serier så de går att avsluta och då råkade några fler böcker smyga sig ner i kundkorgen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böcker har en märklig förmåga att på nåt sätt smyga sig ner i kundkorgar och/eller yngla av sig.

   Radera
 5. Haha det låter hälsosamt, jag brukar inte heller titta i kataloger, det känns som den där listan med böcker att läsa på något underligt vis ändå lyckas växa hela tiden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det märkligt att den växer av sig självt?

   Radera
 6. Direkt när jag kollar i förlagens kataloger så uppstår en lång lista av böcker som jag skulle vilja läsa, så jag försöker avstå från att kolla upp dem men det går inte alltid så bra - jag vill ju veta vilka böcker som släpps under våren/sommaren/hösten/vintern :)

  SvaraRadera
 7. Jag beställde den tjocka bokkatalogen. Det var inte helt smart...

  SvaraRadera
 8. Svårt att låta bli att kika i katalogerna. Nackdelen är att man blir sugen på alldeles för många böcker.

  SvaraRadera
 9. Det är inte lätt att hålla sig borta från att titta i de där katalogerna :)

  SvaraRadera
 10. Jag kollar aldrig kataloger eller hos förlagen, förutom när det gäller Minotaur. De ger ut brittiska kriminalromaner och det är min favoritlitteratur. I övrigt kollar jag i internetbokhandlar eller tar tips från andra bloggar.

  SvaraRadera