lördag 16 maj 2015

Dublett

Idag tittade vi in på Erikshjälpen och trots att jag lovat mig själv att inte köpa fler böcker så hittade jag självklart något jag bara måste ha eftersom jag saknar en av delarna i Minas trilogi  - Död i Garnethill. Tyvärr visade det sig när vi kom hem att jag redan hade den! Jag visste att jag hade två av böckerna i den trilogin men hade för mig att det var del 2 och 3. Tyvärr var det del 1 och 3 jag hade i bokhyllan och saknar alltså del 2. Så den här boken åkte direkt ner i "säljes"-lådan... Det är inte ofta jag råkar köpa dubletter och oftast händer det just med serier där jag saknar någon enstaka del och sen missar på vilken del det är som jag saknar. Men nu lär jag komma ihåg den här i alla fall. Jag får nog fixa ett litet häfte eller något liknande där jag skriver upp det jag saknar så jag har koll på det och kan undvika att köpa dubletter. Råkar du köpa dubletter någon gång?


2 kommentarer:

  1. Jag gjorde det en gång, blev ganska sur;). När jag ska ut och handla på loppisar så brukar jag skriva upp vilka böcker som fattas i hyllan.

    SvaraRadera
  2. Det händer. Särskilt om jag läser en författare både på svenska och engelska. Då råkar jag ibland komma hem med en dublett på det andra språket.

    SvaraRadera