onsdag 23 december 2015

Smak: Mat och vin - de bästa kombinationerna

Titel: Smak: Mat och vin - de bästa kombinationerna
Författare: Peter Streijffert
Format: Danskt band
Antal sidor: 128
Förlag: Blue Publishing
Rec.ex

"Upptäck smakernas värld!
Peter Streijffert lotsar dig till smakupplevelser du inte visste fanns. Med hundratals vinprovningar och matkurser i ryggen berättar han på ett avslappnat och ledigt sätt hur du väljer de bästa vinerna till den mat du vill äta, oavsett om det är vardag eller fest.

Härliga lättlagade recept, som till största delen är vegetariska, varvas med insikter om kombinationerna som fungerar - smakerna du alltid kommer att lyckas med."

-------------------------------

Den som känner mig vet att jag älskar matlagning och vet att jag är oerhört svag för kokböcker - jag har ju t o m en speciell bokhylla i köket bara för kokböcker. Och kokböckerna står inte där bara för syns skull utan de används flitigt, både för inspiration och för att prova något nytt som sedan kanske införlivas i vår meny...

December är egentligen sämsta möjliga månad för mig att läsa kokböcker, under den månaden är jag helt inriktad på julmat: jag planerar julmat, lagar julmat och till slut, äter julmat. Men såklart kan det också vara bra att förbereda för vad man ska laga efter jul- och nyårshelgerna. Efter att ha frossat i skinka och en hel masa onyttigheter så är det nog på sin plats att äta lite lättare och nyttigare, och det är där som Peter Streijfferts bok kommer in.

Inte nog med att boken innehåller en hel massa intressant om smaker men den innehåller också många bra recept. De flesta av recepten är vegetariska och det passar mig bra. Min man är inte så begiven på vegetariskt men de flesta av rätterna verkar gå att kombinera med någonting "köttigt" för att också fungera för dem som inte vill ha någonting helt vegetariskt.

Smaker och hur man kombinerar både smaker och viner med olika maträtter är bra att kunna läsa sig till (och senare prova) i Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna.

Jag tycker mycket om den här boken och jag lär sitta under julhelgen och plocka ut ett antal maträtter som ska provlagas efter jul.

Tack till Blue Publishing för rec.exet!

Mer info om författaren och hans böcker finns på Peter Streijfferts hemsida


Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar