lördag 22 juni 2024

Haltande blogg

 


Nu är det då äntligen dags att förklara varför bloggen just nu och ett tag framöver kommer vara haltande, dvs inläggen kommer att dyka upp lite sporadiskt och mitt deltagande i bloggaktivitet kommer också vara rätt så sporadiskt.

Jag har drabbats av en ärftlig, obotlig njursjukdom, polycystisk njursjukdom med kronisk njursvikt. Detta har gjort att jag för närvarande har under 10% funktion på mina njurar så drastiska åtgärder måste tas till. Och den drastiska åtgärden heter dialys. I många fall måste man ju då in på sjukhus och göra bloddialys vilket tar både tid och ork, men jag hade turen att få en möjlighet att använda mig av nånting som heter peritonealdialys (också kallad påsdialys), som kan utföras hemma. Till min hjälp har jag då Hemtjänsten som kommer fyra gånger per dag och utför dialysen.

Vi har alltså nyligen börjat med det här så rutinerna är ännu inte helt fastspikade vilket gör att allt runt omkring ligger lite i luften, precis som bloggandet. Så småningom hoppas jag att våra rutiner blir så fasta och smidiga att jag återigen kan ägna mig mer åt bloggen. Men läget just nu är vad det är och vi försöker göra det bästa av situationen.
Det här är alltså förklaringen till de sporadiska inläggen och att jag inte är ute och tittar in hos andra lika mycket som tidigare.  Nu håller vi tummarna för att den här haltande början snart övrgår i fasta och smidiga rutiner som tillåter mig att ägna mig åt sådant jag tycker är roligt.
3 kommentarer:

  1. Hoppas på förbättring, att läkekonsten kan hjälpa dig!

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas verkligen att allt kring dialysen ordnar sig. Lägg du lugnt bloggen åt sidan ett tag och kämpa på med allt det andra!

    SvaraRadera
  3. Men vad tråkigt, hoppas allt ordnar sig bra.

    SvaraRadera