fredag 24 mars 2017

Recension: Destination Indien

Titel: Destination Indien
Serie: Äventyr för ensamma hjärtan
Författare: Katy Colins
Format: Inbunden
Antal sidor:300
Förlag: HarperCollins Nordic
Recensionsexemplar

"Att bli lämnad av sin pojkvän var det bästa som kunde hända Georgia Green. Äntligen fick hon en chans att göra saker som hon tidigare bara drömt om: resa till exotiska platser, träffa nya vänner och starta en alldeles egen resebyrå. Men inget blir riktigt som hon har tänkt sig.

Ensam sätter hon sig på ett flygplan med destination Indien. Hon har redan backpackat i Thailand på egen hand, så vad skulle kunna gå fel? Kanske är det Indien, med sitt Bollywood, sina vackra stränder och det ståtliga Taj Mahal som kan få henne att komma på fötter igen..."

---------------------------

Destination Indien är andra delen i Katy Colins serie om Georgia Green som blir dumpad och startar en resebyrå. Jag älskade första delen, Destination Thailand, så jag hade väldigt höga förväntningar på den här. Faktiskt så höga att det kändes nästan som upplagt för besvikelse.

Jag vet faktiskt inte riktigt var jag ska börja. Det är så hög igenkänningsfaktor i vissa delar av den här boken att när jag sitter och läser säger jag nästan högt "Men det där är ju jag!" Jag var kontrollfreak och arbetsnarkoman av stora mått när jag jobbade och tog ofta på mig mer arbete än jag borde. Och att vid något tillfälle behöva släppa kontrollen och bara låta livet flyta på var enormt svårt och det tog tid att lära sig att leva så.
Jag tycker mer och mer om Georgia, mest för att hon är så mänsklig. hon trampar i klaveret riktigt ordentligt emellanåt, pratar innan hon tänker efter osv osv, precis som man själv ofta gör. Och jag gillar hur hon verkligen är beredd till nästan vad som helst för att resebyrån ska gå bra. Hur Georgia sedan hanterar kontakten med andra kulturer som är så vitt skilda från hennes egen värld är också nånting som får mig som läsare att le igenkännande - v har väl alla känt den där frustrationen när ingenting fungerar som man är van vid att det ska göra.

Jag älskade, som sagt var, Destination Thailand och jag tycker, om möjligt, ännu mer om Destination Indien. Jag blir alldeles varm i hjärtat och den får mig faktiskt att må riktigt, riktigt bra, vilket väl riktigt bra feelgood ska göra! Nu längtar jag efter nästa del, Destination Chile som utkommer i juni.

Har du inte läst böckerna om Georgia ännu så är det dags att göra det nu och sedan fortsätta följa serien!

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!

Min recension av första delen

Destination Thailand


Mer om författaren och hennes böcker kan du läsa på Katy Colins blogg notwedordead

Destination Indien finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar