onsdag 8 mars 2017

Recension: Vägen till Sugar Maple Inn av Louise Miller

Titel: Vägen till Sugar Maple Inn
Författare: Louise Miller
Format: Inbunden
Antal sidor: 295
Förlag: Printz Publishing

"När konditorn Olivia Rawling råkar sätta fyr på en efterrätt - och hela restaurangen där hon arbetar - flyr hon till den mest trösterika plats hon kan komma på: den lilla staden Guthrie i Vermont, där hennes bästa vän Hannah bor. Olivia blir erbjuden ett jobb av Margaret, den bistra ägaren till pensionatet Sugar Maple Inn. Pank och hemlös som hon är tackar hon ja, och flyttar in i pensionatets sirapsstuga tillsammans med sin överentusiastiska hund. Det dröjer inte länge innan hennes desserter frestar byns alla invånare, men kommer storstadstjejen Olivia att kunna anpassa sig till livet på landet?
När Olivia träffar bybon Martin McCracken och ljuva känslor uppstår, ser hon en möjlig framtid i Vermont. Tills det förflutna gör sig påmint och ställer allt på ända."

-------------------

Den här boken kan man säga ingår i min satsning på att läsa mer feelgood, romance osv i år. Och så är jag ju lite svag för böcker som har med mat i någon form att göra.

Att handlingen tilldrar sig i en liten stad ger redan det en bra grund och författaren berättar med värme om människorna, staden och värdshuset där huvudpersonen ska arbeta. Visst är det mesta förutsägbart, men det är ju faktiskt en del av tjusningen med den här typen av böcker och det är ju också en av orsakerna till att man läser dem, man vet helt enkelt att man får läsa en mysig berättelse som har ett lyckligt slut. Och emellanåt behöver man ju faktiskt få läsa något som är positivt och mysigt så att man får drömma bort sig en stund.

Det är synd att jag inte är speciellt begiven på desserter för jag tror att den som är det kan nog bli rätt så sugen på något sött när hen läser den här boken. Ett trevligt inslag är också receptet längst bak i boken.

Vägen till Sugar Maple Inn är lättläst med hög mysfaktor och gillar man feelgood (och efterrätter) så är den här boken bra att drömma bort sig med en stund.
Mer info om författaren och hennes böcker finns på Louise Millers websidaVägen till Sugar Maple Inn finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


1 kommentar:

  1. Jag tror att jag vill läsa denna, trots att inte heller jag är så glad i desserter :)

    SvaraRadera