söndag 8 oktober 2017

En smakebit på søndag - Smugglaren

Igår var vi på Chinateatern och såg The Book of Mormon och hade tänkt att gå på restaurang och äta middag efteråt. Musikalen var bra, men restaurangbesöket funkade inte riktigt som det skulle så det slutade med att teatermiddagen blev en hamburgermeal på McDonalds. Idag har vi tagit sovmorgon och ska bara ta det lugnt efter gårdagens strapatser med regn och rusk och ett katastrofalt restaurangbesök. Det enda jag tänker göra är att läsa och blogga lite. Först på schemat står då En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser  och det finns bara en regel = no spoilers!


Min smakbit kommer från sidan 247 i Smugglaren av Jan-Erik Fjell (titeln är länkad till Bokus och där finns mer info om boken."Tjejerna på tredje våningen var att betrakta som förbrukningsvaror bland Doskinos torpeder och de övriga anställda på klubben. Priserna låg långt över de vanliga med då kunde i gengäld klienterna göra precis vad de ville. Ingenting var förbjudet. 
Rummet längst bort i korridoren var specialinrett. Inkluderat i priset var därför en tilläggskostnad för de som önskade använda sig av det. Varje gång det kom nya leveranser med tjejer från landsbygden - vanligtvis från Ryssland men på sistone ett stadigt ökande antal från Kina - plockade Doskino ut en favorit som han tog med sig upp hit. De tjejerna sågs oftast inte till igen."

9 kommentarer:

 1. lite läskig smakbit till det vackra omslaget

  SvaraRadera
 2. Jeg kunne også tenkt meg å se The book of mormons. Men jeg bor langt ute på landet og her kommer det bare ett eller to teaterstykker om året. Jeg skal se Gjengangere av Ibsen i november. Det er det neste stykket som skal spilles :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 3. Trevligt med teater/musikalbesök. Tack för spännande smakbit!

  SvaraRadera
 4. Det där är ju en serie som jag känner mig väldigt nyfiken på. Får nog se till att skaffa mig första boken.

  SvaraRadera
 5. Har blivit nyfiken på hans serie, men har inte kommit mig för att läsa den än. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. det låter riktigt obehagligt. har inte läst något av författaren. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Det där lät riktigt otäckt! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Låter väldigt obehagligt men blir intresserad av att läsa den. Kände inte alls till den författaren.

  SvaraRadera
 9. Obehagligt! Men säkert spännande :)

  SvaraRadera