söndag 1 mars 2020

En smakebit på søndag - Ljuskällan

Den här helgen har vi äntligen kunnat börja samla lite prylar till det nya stora förrådet. Vi har nämligen bestämt att det gamla illerrummet ska bli ett förrådsutrymme. Det är väldigt dåligt med skåp och förråd i huset och vi känner båda två att vi på något sätt nu måste börja ordna så att vi inte längre behöver fylla alla skåp till bristningsgränsen, alltså ska vi inreda ett helt rum som förråd. Vi ska flytta in frysarna från garaget, det blir hyllor på väggar och så ska vi ha lite metallskåp också. På lördagen hämtade maken första skåpet och han fick tag på ett som passar perfekt i rummet och ändamålet. Och på söndagen ska den monteras, rengöras och fixas till för självklart så köpte vi ett begagnat för en billig peng, nya metallskåp kostar skjortan och det behövs inga nya till det här eftersom de bara ska vara i förrådet.
Men söndagen börjar med En smakebit på søndag anordnas den här söndagen av Flukten fra virkeligheten  Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-------------------------

Min smakbit kommer från boken jag precis börjat läsa, från sidan 21 i Ljuskällan av Hanna Landahl (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"En tupps hesa galande fick Anna att sätta sig upp i soffan. Hon sträckte ut benen framför sig och såg sig omkring i det svaga morgonljuset som letade sig in genom fönstret.
Stugan var liten och verkade relativt nybyggd. Ett allrum inklusive köksdel och ett sovrum. Men den kändes trots sina futtiga kvadratmeter inte trång och varje sak verkade finnas där av en anledning. Någon hade tänkt till här, så mycket var klart.
Inga ljus hördes från den stängda sovrumsdörren.
Vad var det Frida hade kallat den där ideologin de levde efter i den här byn? Frivillig enkelhet? Anna gjorde en mental notering om att kolla upp begreppet senare.
Hon reste sig upp och smög fram till fönstret. En liknande stuga med taket täckt av solceller skymtade i dunklet bakom en naken och spretig häck ett tjugotal meter bort. Till vänster låg en beteshage och hon fick syn på en liten skock får på andra  sidan stenmuren."
16 kommentarer:

 1. Kan man leva utan wifi? Låter som en rysare i feelgood-miljö.

  SvaraRadera
 2. Mycket pyssel och jobb men fint när det är klart... Frivillig enkelhet, kanske inget för mig... lagom är bäst, intressant smakbit.

  SvaraRadera
 3. Den här är jag väldigt nyfiken på.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Vilket mysigt bokomslag! :)

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten, den här boken tyckte jag mycket om.

  SvaraRadera
 6. jag blir alltid nostalgisk av fina höns. och postlådan ser ut som vår vid sommarhuset. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Det hørtes virkelig fint ut å få et forrådrom. Det kunne jeg også hatt bruk for :-) Men jeg lurer virkelig på hva illerrummet er? Jeg kunne ikke finne det på google translate.
  Boken din hørtes fin ut. Jeg kunne trenge en slik bok akkurat nå, for jeg leser litt mange bøker på en gang og da er det av og til lurt å legge alle fra seg og lese noe annet :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Gillar bokomslaget. Sett boken men inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Vilken mysig omslagsbild, älskar höns, de är så trivsamma! Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 10. Tack för smakebiten!
  Men jag måste fråga - illerrum?! o_O

  SvaraRadera
 11. Tack för smakebiten, en bok jag sett hos flera bloggare.

  SvaraRadera
 12. Frivillig enkelhet låter som en dröm. Men den får nog förbli en dröm ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Frivillig ensamhet minsann..

  SvaraRadera
 14. Den boken verkar intressant. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 15. Tack för smakbiten. Jag ska snart läsa den har jag tänkt.

  SvaraRadera
 16. Den där har jag funderat lite på att läsa.

  SvaraRadera