lördag 28 april 2012

Upptakt Paris

Upptakt Paris av Robert Ludlum och Gayle Lynds

I Paris är våren på väg. En varm vind lockar stadens ivånare och turister till kaféer och boulevarder. Inom ett ögonblick har dock den livfullagatubilden förbytts i brutalt kaos när en våldsam explosion jämnar en av Pastörinstitutets laboratoriebyggnader med marken.
Allt tyder på ett bombdåd. Bland de döda finns professor Wmile Chambord, ledande forskare i kampen om den första biologiska datorn, DNA-datorn.
När amerikanska jaktplan därefter plötsligt försvinner oförklarligt från radarskärmar under flera minuter, och viktiga kommunikationssystem slås ut med förödande konsekvenser väcks undran och oro i USA. Detta har bara kunnat åstadklommas av en dator med enorm kapacitet...
Agent Jon Smith, på den hemliga utredningsenheten Covert-One, flyger till Paris för att besöka sin vän Marty Zellerback, som arbetade på Pastörinstitutet och nu ligger skadad på sjukhus. Men Jons egentliga uppdrag är att finna den biloogiska datorn, och krafterna bakom den.
Det leder honom tvärs över två kontinenter, i en nervkittlande jakt på mycket farliga motståndare. Vilket blir DNA-datorns nästa drag?

----------------------------------------------------------

En gång i tiden läste jag Ludlum med jämna mellanrum, dvs jag läste alla dom böcker av Ludlum som pappa köpte åt sig själv. Dom flesta som läser Robert Ludlums böcker är nog män och böckerna är också riktade till män. Det är mycket action, biljakter, spänning, konspirationer osv. Och man får inte glömma "fala kvinnor" precis som i dom flesta actionböcker. Det positiva när det gäller kvinnorna i Ludlums böcker är att kvinnorna inte bara är för ögonfröjd och nattliga öventyr utan faktiskt så är många av dom också skickliga yrkesmänniskor (även om yrket är agent eller yrkesmördare). 
Det var faktiskt lite nostalgiskt att läsa en Ludlum igen men samtidigt lite kul. Ska nog läsa någon till vid tillfälle, bara som ren underhållning. Det är ungefär som en James Bond-film, men i bokformat...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar