torsdag 14 november 2013

Köpa bokmärken

Jag har fått många frågor om var jag fått tag på alla bokmärken jag har så jag tänkte lägga in lite tips så att andra också kan leta rätt på fina bokmärken. Det är ju trots att lite roligt att ha nånting fint och annorlunda om man nu använder bokmärke.

Det märkliga är att bokmärken numera är så svåra att få tag på om man inte vet var man ska leta. Vad jag har sett så är bokmärken för böcker ändå ganska stort i övriga världen, det finns t o m samlare som lagt ut sina samlingar på nätet för att visa upp dessa. I Sverige är det svårt att hitta bokmärken ens i bokhandeln, som ju borde vara det naturliga stället att sälja dem.

Man kan alltid kika och fråga efter bokmärken hos sin vanliga bokhandlare också...jag hittade nyligen bokmärken hos Akademibokhandeln i Gränby Centrum i Uppsala. Det var inga märkvärdiga eller speciella bokmärken men det var något i alla fall.

Men vill man ha lite speciella bokmärken så är det nätet som gäller. Man kan hitta många väldigt fina och speciella bokmärken på Tradera.  Tänk på att använda ordet bokmärke som sökord, inte bokmärken, så slipper du en massa av de här små bilderna som man samlar i pärmar. Priserna varierar sen från 5,- ända upp till 100,- eller t o m mer för antika bokmärken i gammalt silver. Porto tillkommer sen på priset.
Andra ställen att hitta bokmärken på är loppisar, second-hand-butiker och hos antikhandlare, på antik- och samlarmässor, marknader.



På antik-och samlarmässor finns ofta gamla fotografier som också faktiskt är riktigt roliga att använda som bokmärken









Reklambokmärken går att få tag på relativt enkelt, konstigt nog använder många företag fortfarande bokmärken för att göra reklam. Oftast är det såklart företag som har nånting med böcker att göra, men ibland dyker det upp bokmärken nånstans där man minst anar det. Och sådana bokmärken kan man ofta få utan att behöva betala nånting, det är bara att fråga. Säkra ställen är såklart nätbokhandlare som ju brukar skicka med bokmärken när man köper böcker, samma med Pocketshop. Hos The English Bookshop får man deras eget bokmärke (reklam) när man köper en bok . Så jag fick en hel knippe när jag köpte flera böcker på deras rea.

Letar man sen på nätet så kan man hitta massor med roliga annorlunda bokmärken


http://www.bluebox.se/Bokmarke-Dragkedja



Vill man sen gå vidare och kanske köpa från utlandet så är ett besök på den här sajten ett bra ställe att börja på

http://www.miragebookmark.ch/index.html

Och googlar man på nätet med sökorden "bokmärken" och/eller "Bookmarks for books" så hittar man massor av roliga, annorlunda och fina bokmärken....man får ju en massa träffar på annat också men lägger man ner lite tid på att leta så kan man hitta otroligt roliga bokmärken. Och bokmärken är ju så billiga ändå att alla har faktiskt råd att köpa det man vill ha.

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_0_5?url=search-alias%3Dkitchen&field-keywords=bookmarks&sprefix=bookm%2Ckitchen%2C327&rh=i%3Akitchen%2Ck%3Abookmarks


















1 kommentar:

  1. Så coolt bokmärke. Jag menar dragkedjan. Gjorde ett blogginlägg om det!
    Ha en härlig helg.
    Kram Cissi
    http://cissigrip.blogg.se

    SvaraRadera