fredag 27 maj 2016

Bokbloggsjerka 27-30 maj

Det är inte klokt att man ska behöva ha en rejäl pyjamas på sig och en extra pläd i sängen när man sover för att inte frysa...det är ju ändå slutet av maj! Nu är ju jag extremt frusen av mig men ändå. Och på morgonen är att leta rätt på varma kläder och få på mig dem det första jag gör. Men nu när jag fått på mig dem och värmt mig med x antal muggar varm thé så är det dags för Annikas bokbloggsjerka. Den här gången vill hon veta

Temat för veckans fråga är med andra ord musik i kombination med böcker. Har en av dina favoritartister utkommit med en bok som du tycker att vi ska läsa? (För mitt vidkommande är jag ruskigt nyfiken på boken om Paul Stanley från Kiss). Kan du ge exempel på en bok som har en stark koppling till din favoritgenre? Envisas en av dina favoritförfattare med att ”spela” musik i böckerna som du absolut inte gillar? Eller….?

------------

Min musiksmak är ungefär som min boksmak, ganska spretig. Jag har inte direkt några favoriter utan lyssnar på lite av varje och då betyder lite av varje verkligen varierande musik, det är allt från klassiskt till hårdrock. De böcker jag varit intresserad av har oftast mer att göra med artistens personlighet än med deras musik. Men jag måste ju medge att lyssna på musiken medans man läser brukar ge en extra dimension åt läsandet. De jag kommer ihåg på rak arm är


Piaf av Simone Berteaut
En av de få böcker som jag läser om och om igen.


Min röst av Barbara Hendricks
Titeln är länkad till min recension av boken.Just kids av Patti Smith
Jag är Ozzy av Ozzy Osbourne
White Line Fever av Lemmy Kilmister
Det här är en av de få böcker jag läst om. Titeln är länkad till min recension av boken, jag läste nmligen om den alldeles nyligen.


OBS!!! Du har väl inte missat att man kan vinna En sommar på luffen HÄR !

11 kommentarer:

 1. Det var inte illa att kunna komma på så många svar!

  SvaraRadera
 2. har också flera böcker i mitt svar, bl. annat Patti Smiths

  SvaraRadera
 3. Jag tror jag måste gilla artisten för att kunna ha behållning av en bok om dens liv/musik. Det känns inte som att det räcker med en intressant personlighet för mig :)

  SvaraRadera
 4. Lyssnar också mycket varierat men läser inte mycket om musik :)

  SvaraRadera
 5. Lemmys bok är jag nog intresserad av.

  SvaraRadera
 6. Bra svar ... jag hade inget att komma med alls.

  SvaraRadera
 7. Ja, det var många exempel. De jag gillar mest verkar ingen ha skrivit om. Än.

  SvaraRadera
 8. Den här typen av böcker är helt enkelt inget som lockar, har jag kunnat konstatera under denna Jerka

  SvaraRadera
 9. Ombyte förnöjer - både vad gäller artister och böcker! Har inte läst någon av böckerna, men jag har i alla fall sett filmen om Piaf. :)

  SvaraRadera
 10. White line fever har jag liggande, borde nog ta tag i den snart.

  SvaraRadera