tisdag 24 maj 2016

Veckoutmaning: Släktskildring

Det är varmt idag också! Det är riktigt skönt att inte behöva dra på sig varma kläder direkt man stiger upp på morgonen. Men det finns nackdelar också, i alla fall för oss som har värmekänsliga djur. Än så länge är det ju inte så jättevarmt så katterna bryr sig inte, men illrarna är väldigt värmekänsliga så i deras rum går A/C: n för fullt redan. Jag fasar för när sommarvärmen slår till ordentligt.

Nu är det i alla fall dags för Kulturkollos veckoutmaning och den här gången handlar det om släktskildringar. Kulturkollo uppmanar

Har ni läst någon sådan där härlig roman som rymmer en hel släkts historia? Har ni sett någon film eller kanske kan ni tipsa om en TV-serie? Biografier om en släkt?

--------------

Jag älskar romaner med släkthistorier...och helst ska det vara en riktig tjockis.

Det är svårt att bara ta med en bok, så jag väljer flera (OBS! Titlarna är länkade till antingen recensionen eller förlaget sida och där finns mer info om boken)

Lady Almina och verklighetens Downton Abbey  av Lady Fiona Carnarvon
Berättar om släkten Carnarvon fram till 1900-talet. Fortsättningen Lady Catherine och verklighetens Downton Abbey  (som jag ännu inte läst)tar vid från ungefär 1923 och berättar om tiden framåt mot våra dagar
Den omöjliga kärlekens hus av Cristina Lopez Barrio
Berättar om kvinnorna i släkten Laguna från 1800-talet fram till 1960-talet, dvs från att  släktförbannelsen drabbar dem och framåt.
De gömda rummen av Care Santos
Om släkten Lax och deras släkthemligheter.
5 kommentarer:

 1. Carnarvons böcker verkar ju intressanta. Bara man inte bli alltför besviken när man jämför med TV-seriens familjen Crawley.

  SvaraRadera
 2. Har inte läst någon av dessa, men släktkrönikor är ju alltid intressant :)

  SvaraRadera
 3. Tack för dina tips, jag har inte läst någon av dem men lägger dem på minnet!

  SvaraRadera
 4. De gömda rummen ligger har jag hemma, men har inte kommit mig för att läsa den än.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst någon av dessa. Verkar som om läshögen blev ännu större :).

  SvaraRadera