tisdag 31 maj 2016

Top Ten Tuesday - Strandläsning

Det är äntligen lite varmare igen och då dyker såklart en tanke upp i huvudet "Hur länge då?" Och visst, kollar man i väderleksprognoser så ska det bli lite svalare redan i helgen. Man tycker ju att det vore dags att vädret håll sig i alla fall lagom varmt nu, vi är ju trots allt i juni fr o m imorgon.

Eftersom det är tisdag så är det dags för veckans Top Ten Tuesday och The Broke and the Bookish har tagit fasta på att det är sommar när de bestämt temat för tio-i-topplistan. Temat är alltså strandläsning.

Beach Reads Week -- top ten great beach reads, ten books I plan to read on the beach, ten beach reads for those who don't like typical ~beach reads~, ten authors who are my go-to for beach reads, etc.

-------------

Nu kan inte jag någonsin ligga på stranden utan på sommaren måste jag ha heltäckande kläder och hålla mig i skuggan (och ändå bränner jag mig fläckvis) plus att jag inte tål värme speciellt bra, men skulle jag kunna ligga på stranden och läsa så skulle jag nog välja lite lättlästa böcker, deckare/kriminalromaner, feelgood och liknande. Så det är sådan läsning jag också tipsar andra om som sommarläsning. Titlarna står inte i någon inbördes ordning och de är länkade till recensionen så där finns mer info om boken.

1. Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske av Emmy Abrahamson
2. Kärlek på öppet hav av Samantha Olofsdotter
3. Jag lät dig gå av Clare Mackintosh
4. Gatukatten Bob av James Bowen
5. Lotus blues av Kristina Ohlsson
6. Saknar dig av Harlan Coben
7. I persikoträdets skugga av Joanne Harris
8. Spåren vi lämnar efter oss av Pernilla Ericson
9. Sthlm Confidential av Hanna E Lindberg
10. Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand

5 kommentarer:

 1. Lättläst på stranden (om man nu gillar/kan) är nog en bra förhållningsregel. Det ska vara något som man snabbt kommer in i, även om man tappar tråden :)

  SvaraRadera
 2. Feelgood och deckare tycker jag också är bra sommarläsninig :)

  SvaraRadera
 3. En del som jag är nyfiken på på din lista - Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske; Jag lät dig gå; Gatukatten Bob...

  SvaraRadera
 4. Gatukatten Bob är trevlig läsning och passar bra som sommarläsning. Cobens bok är jag lite osäker på om jag läst, för kolla den. Nyfiken på flera andra som du nämner.

  SvaraRadera