onsdag 5 april 2017

Recension: Det havet gömde av Cecilia Lindblad

Titel: Det havet gömde
Serie: Monica Blom
Författare: Cecilia Lindblad
Format: Inbunden
Antal sidor: 251
Förlag: Hoi förlag
Recensionsexemplar

"Vellingepolisen Monica Blom har precis börjat komma över traumatiska händelser från ett tidigare fall när en bärnstensletare upptäcker en kvinnofot på stranden. Kort därefter hittas det som troligtvis är resten av kroppen på ön Måkläppen utanför Falsterbo. Kan det vara den försvunna Angela Svensson?

Under polisutredningen dyker det upp ett samband med mordet på en ung flicka för mer än tjugo år sedan. Fallet blev aldrig löst, mördaren finns fortfarande där ute någonstans. Är det han som är tillbaka?

Samtidigt som Monica jagar mördaren är det någon som förföljer och hotar henne. Hon anar vem det är och vet att han är farlig. Hur långt är han beredd att gå för att skrämma henne?

-----------------------

Det havet gömde är en fristående fortsättning på författarens debutroman Och sedan aldrig mer. Jag har inte läst första delen vilket jag upptäckte att jag nog borde ha gjort. Därför kan jag känna att det hade varit bra med ett litet sammandrag i början av boken om vad som hänt tidigare.

Det här är inte bara en spänningsroman/kriminalroman utan det handlar mycket om relationer och det som hänger samman med det, t ex otrohet och tillit. Det som jag uppskattar är att det handlar om vanliga människor med ganska vardagliga problem. Och jag uppskattar också att huvudpersonen Monica inte är en av dessa grådaskiga poliser med missbruksproblem som numera är så vanliga i spänningsromaner/deckare. Hon är en trevlig, vanlig människa.

Tempot i boken är ganska lugnt förutom när det hettar till i slutet av boken. Visst tycker jag om spänningsromaner med högt tempo från början till slut men emellanåt är det nästan skönt med en bok där det går relativt lugnt till.

Det havet gömde är lättläst, välskriven  och spännande utan att innehålla alltför mycket detaljerad våld och blod. Ett extra plus blir det också för det fina omslaget.


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Cecilia Lindblads websida


Det havet gömde finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


2 kommentarer:

  1. Jag gillar mest när det händer mycket hela tiden, så denna är nog ingenting för mig :) Men den verkar bra!

    SvaraRadera
  2. Gillar att författaren valt bort att göra polisen trumpen, grinig och nersupen! Är så less på poliser som antingen är just såna eller tvärtom övermänskligt dugliga och klipska.

    SvaraRadera