måndag 3 april 2017

Tematrio - Omläsning

Jag kommer nog att få ett totalt psykbryt på vår nätkoppling. Jag hoppades att problemen skulle vara över efter förra veckans helvete, men icke då. Situationen har förbättrats i och med att vi inte längre är helt uta kommunikationsmöjligheter med omvärlden, men istället har vi fått en nätkoppling som som hackar av och på hela tiden. Ganska enerverande att försöka göra något på nätet när uppkopplingen bara försvinner helt plötsligt och när man precis håller på at bryta ihop för att man inte får ut det man vill ha ut, så blippar det till och nätkopplingen fungerar igen. Just upprepar jag mantrat "håll ut, håll ut" för i sommar ska vi ju äntligen få fiber...

Jag tänkte i alla fall försöka delta i Lyrans Tematrio. Hon säger:

Eftersom det ges ut så mycket fantastisk litteratur varje år har jag börjat begränsa mig när det gäller att läsa om böcker. men ibland kan jag inte hålla mig, utan återvänder till en del favoriter. Berätta vilka tre böcker ni gärna läser - igen och igen!

-----------------

Förr i tiden läste jag ofta om vissa böcker men det här med omläsning har fått stå åt sidan ett tag nu för mig också eftersom jag är i en period just nu då jag gärna läser nya böcker. Men jag lär återvända till mina "oldies goldies" förr eller senareHär under polsjärnan-trilogin (Högt bland Saarijärvis moar, Upp trälar, Söner av ett folk - titlarna är länkade till recensionen) av Väinö Linna
Det här är en trilogi som jag återkommer till gång på gång och jag tröttnar aldrig på dem.


Tisdagarna med Morrie av Mitch Albom
En underbar, underbar och på ett sätt sorglig bok med många visdomsord.

Piaf av Simone Berteaut
Det här är en bok som jag läser när jag har det jobbigt, på något sätt ger den mig styrka att läsa om Edith Piafs kärlek till livet, hur hon levde destruktivt hela sitt liv men inte ångrade ett endaste dugg.


Och så bjuder jag på en liten bonusbok

White Line Fever av Lemmy Kilmister (titeln är länkad till recensionen)
Den här har jag hittills läst om tre gånger och det lär bli fler. Jag bara älskar att läsa om Lemmys galna liv som han berättar om med humor.12 kommentarer:

 1. Väinö Linnas trilogi skulle jag vilja läsa. Piaf har jag läst.

  SvaraRadera
 2. gamla godingar, fina omläsningsböcker ❤️

  SvaraRadera
 3. Det låter som fyra väldigt olika böcker!

  SvaraRadera
 4. Din bonusbok vet jag inte om jag skulle våga läsa blir lite skrämd över framsidan.

  SvaraRadera
 5. Känner inte till någon av dessa. Väinö Linnas Okänd soldat klarade jag alls inte av att läsa färdigt, borde nog kanske våga mig på den där trilogin istället då... Edith Piaf har jag sett en film om som var väldigt gripande och bra, tror filmen hette "La Vie en Rose", ja som sången då alltså. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okänd soldat kan vara jobbig att läsa eftersom dialogerna är på dialekt. Trilogin är på det sättet lättare.

   Radera
 6. Har inte läst någon av böckerna

  SvaraRadera
 7. Här var det bara titlar som jag inte läst. Tack för tipsen.

  SvaraRadera