torsdag 19 juli 2012

Choklad/Chocolat

Choklad av Joanne Harris

"När Vianne Rocher och hennes dotter Anouk kommer till den lilla sömniga, sydfranska byn, blir livet sig aldrig likt igen för invånarna. Vianne förvandlar det nedgångna bageriet till den läckraste chokladbutik man kan tänka sig, fylld av utsökta godsaker som få kan motstå.
Viannes underbara choklad ger byborna livsglädjen tillbaka, något som inte ses med blida ögon av prästen Reynaud. Han härskar över sin församling med järnhand och har kämpat mot frestelser och sinnliga begär i hela sitt liv. Vianne blir symbolen för allt han räds och föraktar och han bestämmer sig för att göra allt för att få bort henne från byn."

-------------------------------------------------------------------

Snacka om feelgoodbok! Jag blir så glad av att läsa den här boken.  Av någon anledning väcker Joan Harris böcker en massa känslor hos mig och varje gång jag har läst en av hennes böcker så mår jag bra. Kanske är jag lite av en romantiker trots allt... Men, ska du läsa en feelgoodbok så rekommenderar jag definitivt Choklad! Filmen Chokolat bygger på den här boken, men jag har inte sett den, i alla fall ännu. Kanske man borde se den? Jag har också sett att det finns en fortsättning på Choklad som heter Karamellskorna där man får läsa vidare om Vianne Rochers "äventyr" och den måste jag ju bara skaffa nu... och resten av Joanne Harris böcker!


Köp boken hos t ex Bokus alt Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar