onsdag 1 maj 2013

[buzz]

[buzz] av Anders de la Motte

"Henrik HP Pettersson är på flykt. Det har gått fjorton månader sedan han via en mystisk mobiltelefon blev indragen i ett djävulskt verklighetsspel som sånär kostade honom livet.
Men öven om han nu har allt han kan önska sig, frihet, pengar och ett minimum av ansvar, är han inte nöjd. Han saknar kickarna från Spelet. Det bekväma livet tråkar ut honom och i takt med att han får allt svårare att sova börjar han också få problem med att skilja fantasi från verklighet. Ibland kommer han på sig själv med att nästan hoppas att Spelet ska hinna ifatt honom.
När han så träffar Anna Argos verkar saker och ting ljusna. Hon är hans typ - rik, världsvan och snygg. Men under hennes coola yta börjar han ana något oroande. Som om hon var rädd för någon - eller något. Och så var det ju det där med hennes telefon...
För Rebecca Normén borde livet vara enklare nu bär hennes förflutna inte längre plågar henne. Hon har befordrats till gruppchef för ett eget livvaktsteam och står i begrepp att bli sambo. Trots detta har hon svårt att finna sig tillrätta. Hela hennes nya liv känns på något sätt overkligt, som om det inte var hennes.
Så får hon tips om ett webbforum där en annym skribent, en polis som kallar sig Maybey, plötsligt börjar vända sig direkt till henne, nästan som om de kände varandra. Och det som Maybey skriver är minst sagt oroande...
Allteftersom förföljarna tar in på HP och Rebecca hinner frågorna också ikapp dem. Vad är egentligen på riktigt? Vem kan man lita på? Och går det att skydda sig mot ett hot som kanske inte ens existerar?"

---------------------------------

Första boken [geim] var bra  , men [buzz] är ännu bättre och själva handlingen är skrämmande. Skrämmande just för att den är så verklig (förutom det här med Spelet), för att det där skulle kunna hända om det inte händer redan nu. Var och en som något sånär regelbundet håller till på nätet och olika forum vet hur lätt det är att "gömma" relevant information precis på det där sättet, dvs dränka den i en flod av strunt. Och det här med att hålla koll på folk är ju redan en verklighet. Vem kan glömma skriverierna om hur Google t ex  olagligt reggar nätanvändare och uppgifter om dem. Och det är ju inte det enda företaget eller myndigheten som gör sånt. Så ja, det här ligger så nära verkligheten att det känns minst sagt obekvämt och olustigt.

Alltså måste jag bara sätta igång och läsa sista delen [bubble] direkt för att få reda på hur det hela slutar - om det slutar...

[buzz] finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar