tisdag 15 april 2014

Falska kvinnor

Titel: Falska kvinnor
Författare: Rebecca Chance
Format: Danskt band
Antal sidor: 413
Förlag: EA Förlag

"De möttes på rehab.
Supermodellen Amber borde ha världen för sina fötter men hennes hemliga missbruk har lett in henne på farliga vägar.
Strippan Skye försöker desperat bryta sig loss från det liv hon lever, men vet inte hur - förrän en av hennes kunder ger henne ett ovanligt förslag.
Den världsberömda filmstjärnan Joe har fått ett ultimatum av sin fästmö och söker terapi för sitt sexmissbruk.
Bortskämda Petal, dotter till en legendarisk rockstjärna, drömmer om att bli den nya stora stjärnan och skyr inga medel för att få uppmärksamhet.
Under 30 dagar på Cascabel kliniken i Los Angeles förändras livet totalt  för dem alla. För en av dem blir utmaningen extra stor och farlig..."


-----------------------------------------------

Jag tyckte ju väldigt mycket om Rebecca Chances förra bok, Svarta änglar, så mina förväntningar var ganska höga på Falska kvinnor, vilket alltid gör mig nervös. Det finns ju risk att förväntningarna blir så höga att man nästan automatiskt blir besviken hur bra boken än är. Men Rebecca Chance levererar!

Den här gången har Chance en lite annan vinkling på det hela vilket faktiskt också gör det ännu roligare. Under de första kapitlena presenteras deltagarna och hur det kommer sig att de ska in på rehabcentret och så fort man kommer till Petal så inser man att i alla fall vissa av karaktärerna har förebilder i det verkliga livet. Inte så att allt stämmer exakt, men tillräckligt mycket stämmer för att man ganska enkelt ska kunna lista ut vilka verkliga personer de baseras på. Petal och hennes väninna Tas är de enklaste och jag sitter och småskrattar åt beskrivningarna av de två.

Varning! Nästa avsnitt i recensionen är kanske lite av en spoiler, men läs den inte  om du inte vill veta utan vill lista ut saker och ting på egen hand!

Därefter kommer vi till rehabcentret och helt plötsligt blir jag störd av att jag på något sätt känner igen mig igen. Och visst, även rehabcentret har en motsvarighet! De som är uppe på nätterna och tittar på TV har kanske stött på programmet Celebrity Rehab på TV5. Är det fler än jag som upptäcker likheterna?

Falska kvinnor innehåller såklart en massa glamour, kärlek och sex och det är som det ska vara, underhållande till max men också humor och mycket igenkänning. Och det är nog mycket det som gör Falska kvinnor så rolig att läsa.
Jag kommer ivrigt att vänta på nästa Rebecca Chance-roman för jag vill inte missa en enda av dem! Det här är min typ av underhållning!

Stort tack  EA Förlag för rec.exet!

Vill du veta mer om Rebecca Chance och hennes böcker, gå då in på hennes hemsida

Falska kvinnor finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


2 kommentarer:

  1. Hei igjen! Skrev akkurat en kommentar på ditt innlegg i "Smakebit på Søndag" og der ser du vel at jeg også er en stor fan av Rebecca Chance. Jeg syns dette var en utrolig flott anmeldelse, og jeg er helt enig :) Jeg venter også med spenning på neste bok :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag såg det! Tack! Jag är väldigt förtjust i hennes böcker.

      Radera