måndag 7 april 2014

Havsdrottningen

Titel: Havsdrottningen
Författare: Saskia Walker
Format: danskt band
Antal sidor: 330
Förlag: Förlaget Harlequin

"När åtrån en gång tänts
finns ingen gräns
för en häxas köttsliga lustar

Hennes välgörares samvetslösa intresse för de magiska förmågor hon besitter tvingar Margaret Taskill att fly. Och nu, mer än någonsin tidigare, är hon i behov av hjälp. För att kunna ta sig från England till hemtrakterna i Dundee planerar hon därför att övertals den kärva sjökaptenen Roderick Cameron att ta med henne på sitt skepp. Och det hon förhandlar med är den enda valutan hon har: sin oskuld.

Maisie underkastar sig Rodericks råa sexualitet i sin jakt på beskydd, men när deras begynnande attraktion blir till besatthet och begär, frigöras förödande krafter inom henne. Då resan hotar att ta en farlig vändning tvingas Maisie hemlighålla sanningen om vad hon är och samtidigt hålla den vidskepliga besättningen på avstånd.

Med Maisies välgörare i kölvattnet måste Roderick se till att hela tiden ligga ett steg före den brittiska flottan, innan hennes förföriska magi orsakar myteri ombord. Kaptenen kanske tror han har full kontroll över sitt skepp, men på grund av avtalet han ingick med Maisie kommer han få betydligt mer än han bett om...."

---------------------------------------


Havsdrottningen är den tredje, avslutande delen i Maleficiumtrilogin. Jag pendlar lite i tyckande när det gäller den här boken så recensionen är inte den lättaste att skriva heller. Havsdrottningen ligger nånstans mittemellan Nattfjärilen och Häxmästaren. Det är massor med erotik men berättelsen får ändå ta något mer plats än i Nattfjärilen men ändå inte riktigt lika mycket som i Häxmästaren.

I den här boken gillar jag både Maisie och Roderick, Maisie för att hennes uppväxt varit så annorlunda jämfört med de två andra syskonen och den därmed fått henne att utvecklas på ett helt annat sätt. Det intressanta med Maisie är ju också att hon fått möjlighet att utveckla sina häxkrafter mycket mer under uppväxten och därmed känns hon också starkare som häxa. Så även om hon inte använder sig av magi så mycket så blir känslan att hon ändå är den starkaste häxan av de tre syskonen.

Roderick gillar jag mest för att han inte direkt är "hjältetypen" - han är något kargare och  inte så vacker eller smidig som männen i de tidigare böckerna.

Det som jag också tycker är roligt är att det i Havsgudinnan finns en biperson som man nästan automatiskt gillar och det är Clyde. Ett tag misstänkte jag nästan att han också var någon slags släkting till syskonen...

Sammanfattning av hela trilogin hittar du här

Havsdrottningen finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar