torsdag 30 november 2017

Hett i hyllan #120


Jag har nyst och snorat mig igenom den här morgonen och håller nu tummarna att det här bara är något övergående och inte en förkylning. Än så länge känner jag mig inte sjuk i alla fall, så det är bara att sätta igång med dagens göromål. Och eftersom det är torsdag så är det Monikas Hett i hyllan som står först på listan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------

Den här gången är det inte ett loppisfynd jag plockat fram...Sirenerna i Bagdad av Yasmina Khadra (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Under en bröllopsfest i en sömnig småstad i Irak blir en son vittne till hur hans pappa förödmjukas av några tanklösa amerikanska soldater. Han skäms och kan efter detta aldrig mer se sin far i ansiktet. Fylld av hat och hämndbegär beger han sig iväg till Bagdad - för att försöka ansluta sig till en terroristcell. Han är besatt av tanken på att utföra ett självmordsattentat."

Den här boken köpte jag år 2015 i en livsmedelsbutik som hade en låda med prisnedsatta pocket i närheten av kassorna. Självklart kunde jag inte motstå reapriset utan plockade med mig ett par böcker. Och jag vet precis varför jag valde just den här boken boken. Jag hade läst en bok tidigare av den här författaren och tyckte den var intressant och än mer intressant blev den när jag läste på lite om författaren. Yasmina Khadra är en pseudonym för en algerisk yrkesmilitär som nog har ingående kunskap om det han skriver om. Inte nog med det, ämnet är ju verkligen aktuellt idag. Så den här boken stannar kvar i min bokhylla för den vill jag verkligen läsa vid något tillfälle.


4 kommentarer:

 1. Alltså, och folk klagar på att de har godiset vid kassorna... Böcker är ju ännu svårare att stå emot :)

  SvaraRadera
 2. Det är ingen bok jag hört om tidigare.

  SvaraRadera
 3. Nedsatta böcker är ju livsfarligt :). I alla fall för bokhyllan. Har hört talas om men inte läst.

  SvaraRadera
 4. Har inte sett eller hört talas om författaren tidigare men det låter som en intressant bok.

  SvaraRadera