söndag 21 juni 2015

Incidenten i Böhmen

Titel: Incidenten i Böhmen
Författare: Thomas Årnfelt
Format: Häftad
Antal sidor: 245
Förlag: Undrentide förlag

"Ni har således lyckats tappa bort en hel delegation med jesuiter, någonstans i Böhmen. Och nu vill ni att jag letar rätt på dem? Är det en korrekt sammanfattning?

Året är 1613. En beskickning har försvunnit någonstans i Böhmen och Vatikanen skickar agenten Maximilian för att utreda vad som hänt. Något är i görningen. Något som är utöver det vanliga. Här utspelar sig en kamp om makt, för att ta sig fram och framförallt för att överleva."


------------------------------------------

Incidenten i Böhmen är en bok jag helt enkelt inte kunde motstå. För det första så är den en debutbok och jag älskar ju debutböcker. Utöver det så utlovas en blandning av historia, vidskepelse och ockultism, och den blandningen var ännu mer lockande. 

Början av boken kändes väldigt seg, men så fort jag kommit lite längre så blev berättelsen så intressant att jag helt enkelt inte kunde sluta....jag måste ju ta reda på vem det är som skriver lite här och där i boken om experiment och patienter. Och de inslagen gjorde att jag satt och försökte gissa vem det var resten av boken igenom. 

Huvudpersonerna Magdalen och Maximilian är båda intressanta och man anar hela tiden att det finns mer att veta om de här två än vad som redan framkommit. 

Hela stämningen i boken är lite ödesmättad och mörk och faktiskt så satt jag emellanåt och nästan förväntade mig att det skulle dyka upp någon typ av monster/vampyrer/varulvar i skogarna kring slottet och byn.

Trots att Incidenten i Böhmen ligger alldeles på yttersta gränsen för min bekvämlighetszon så tycker jag om den mer än vad jag hade väntat mig. Och jag kommer definitivt att hålla ögonen öppna för fler böcker av Thomas Årnfelt.

Tack till Undrentide förlag för rec.exet!


Mer info om författaren kan du hitta här

Incidenten i Böhmen finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad/E-bok
Bokus Häftad/E-bok1 kommentar: