måndag 18 januari 2016

Saknar dig

Titel: Saknar dig
Författare: Harlan Coben
Format: Inbunden
Antal sidor: 427
Förlag: Bookmark förlag
Rec.ex.

"En profil på en dejtingsajt får kriminalinspektören Kat Donovans värld att rasa samman. Mannen på fotot är hennes ex-fästman Jeff - den man som krossade hennes hjärta och som hon inte har sett på arton år.

Men när Kat kontaktar Jeff finner hon sig snart indragen i en hemsk brottshärva, där beräknande monster lurar på de mest sårbara, och låter dem försvinna...Med sitt eget och andras liv som insats balanserar Kat mellan dåtid och nutid i jakt på sanningen."


--------------------------------------------

Jag har läst någon bok av Harlan Coben tidigare men den föll mig inte riktigt i smaken. Jag brukar läsa minst två böcker av en författare innan jag bestämmer mig för att hens böcker verkligen inte är något för mig, så när jag fick chansen att läsa Saknar dig så tog jag den såklart.

Eftersom den första boken av den här författaren inte riktigt var min typ av bok så hade jag ganska låga förväntningar på Saknar dig och blev glatt överraskad när jag "sögs" in i händelserna omedelbart. Tempot ligger på perfekt nivå så att jag hela tiden drivs framåt och tänker "bara ett kapitel till!".

Jag gillar huvudpersonen Kat Donovan men det märkliga är att hon påminner mig om Patricia Cornwells Kay Scarpetta. Jag har försökt komma på vad det är som får mig att koppla ihop de två, men just nu kan jag inte komma på det.

Det är lite intressant att kriminalgåtorna nu flyttar ut på nätet, det ligger verkligen i tiden eftersom alltfler lever en del av sitt liv där ute, hittar sina partners på nätet osv, och fler och fler blir också lurade ute på olika nätsajter. Och nätdejting har verkligen sina nackdelar - jag kan tänka mig att de flesta, även om de inte går så långt som i Saknar dig, ändå förskönar sina profiler en del på sådana här dejtingsajter.

Saknar dig håller ett högt tempo, är spännande och lättläst, perfekt underhållning när man sitter framför brasan på kvällen.

Mer om författaren och hans böcker finns på Harlan Cobens hemsida

Tack till Bookmark förlag för rec.exet!

Saknar dig finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden/E-bok

2 kommentarer:

  1. Låter som en bok för mig! Och jag har ju ändå gillat tidigare böcker av Harlan Coben :)

    SvaraRadera
  2. Ska ge denna en chans. Den låter mycket spännande. jag gillar nätdejtupplägget. Har själv försökt dejta på nätet och som tur är haft rätt bra erfarenheter men det har definitivt varit en del skummisar också ^^;;

    SvaraRadera