lördag 22 september 2012

Midas hand

Midas hand av Jan Mårtenson

"Kung Midas har återuppstått. Med sin framgångs trollstav förvandlar den internationelle finansmagnaten allt till guld. Men när solen går upp brister bubblan och allt blir till kattguld som förgyllt hans egen förstening.
Johan Kristian Homan bjuds upp till dans kring klippekonomiens guldkalv i bergakungens sal. Den går genom storbankernas styrelserum, i Gamla stans gränder, i Genéve, Tokyo och trubadurernas, vinets och solens Provence, för att kulminera i en dramatisk hetsjakt på liv och död under de mörka valven i Markis de Sades slott med den bleka fullmånen som enda vittne.
Oskattbar konst, snabba klipp, finanstransaktioner i den högre skolan och utsökta viner är ingredienser i den spännande handlingen där Johan Kristian Homan anklagas för mord och försnillning. Men han bistås, som alltid, av sin sköna väninna, Clèo de Merode, blåmaskad och högättad siamesisk kattdam."

------------------------------------------------------------

Jag har ibland behov av en riktig mysdeckare och då passar Jan Mårtenssons Homan-deckare alldeles utmärkt. Dom är lättlästa och trevliga, morden är inte alltför våldsamma, intrigen är välbyggd med mycket historisk fakta om omgivningen och självklart så äter man god mat och dricker vin därtill. Och lika självklart är det att det finns ett recept i slutet på boken om man skulle råka bli sugen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar