lördag 22 september 2012

Sanningens ögonblick

Sanningens ögonblick av Kristin Hannah

"Systrarna Grey växer upp på en hästgård i nordvästra USA. För deras stränge, otillåtande far är det viktigt vad omgivningen tycker om familjen. Till och med viktigare än hur hans egna barn har det. På så vis blir flickorna allt mer sammansvetsade och stöttar varandra i vått och torrt.
Den äldsta systern, Winona, blir så småningom ansedd advokat. Ändå duger hon aldrig riktigt i faderns ögon. Aurora, den mellersta, är den som alltid får medla vid konflikter - själv lever hon i ett olyckligt äktenskap. Den yngsta, Vivi Ann, är älsklingsdottern som tar hand om gården och beundras av alla.
När passionen blossar upp prövas systrarnas starka band för första gången på allvar. Frågan är om de kommer att kunna hålla löftet de en gång gav varandra, om att ingenting någonsin ska få komma emellan dem."

-----------------------------------------------------------------

Avundsjuka, usch vilken hemsk åkomma! Det kan ställa till det något vådligt för människor. Det ironiska är att samtidigt som jag läste i boken om vad avundsjuka ställde till med för systrarna Winona, Aurora och Vivi Ann så såg jag också vad resultatet av avundsjuka kan bli i verkliga livet..... och det är ingen vacker syn. När jag läste baksidestexten fick jag för mig att Sanningens ögonblick skule vara en "vanlig" roman om kärlek med förvecklingar. Men kanske var det kopplingen til verkligheten som gjorde att den fick mig att fundera mer på det här med avundsjuka än vad jag annars skulle ha gjort.
Sanningens ögonblick är en lättläst, mysig bok som är perfekt att läsa som avkoppling.

Boken finns att köpa hos t ex Bokus , Adlibris och Bokia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar