onsdag 26 december 2012

Hella Hells bekännelser

Hella Hells bekännelser av Unni Drougge

"I ett kvinnofängelse någonstans i Sverige sitter Hella Hell. Dömd till åtta års fängelse för det mest föraktade av brott. En spillra av den reklambyrådrottning som för inte så länge sedan lade männen och världen för sina fötter.
Smuttande på den svartvinbärssaft som påminner henne om forna tiders alla Vodka Kurant skriver hon ner sin berättelse,
Ett passionsdrama av ytterst ovanligt slag. En kärlekshistoria som tar sin början i en kyrka på Söder, fortsatte ut på en storslagen odyssé genom Europa för att sedan landa på Sigtuna Humanistiska Läroverk och ta ett abrupt slut vid en strand i Skagen. En bisarr kedja av händelser som aldrig inträffat om huvudpersonen - den välslipade, Pradaprydda Hella Hell själv - hade haft någon som delade hennes syn på kärleken.
Kanske hade det räckt om bara föremålet för hennes brinnande åtrå hade förstått.
Men hur skulle han kunna göra det?
Han var ju bara en pojke på tretton."

------------------------------------------------------------------

Ja, jag gillar Unnis böcker i vanliga fall, men den här föll mig definitivt inte i smaken. Hella Hells bekännelser känns inte som en bok skriven av Unni Drougge - visst, det är ett kontroversiellt ämne och visst, Unni skriver återigen rakt på sak utan att hymla, men stilen är ändå inte riktigt som den brukar vara. Hella Hells bekännelser är långsam och huvudpersonen är bara patetisk. Unni Drougge nämnde skrivandet av Hella Hells bekännelser i boken 'Boven i mitt drama kallas kärlek' och det hon skrev upplevde jag  inte var precis positivt. Och nu förstår jag varför. Det här är inte en bok som jag gillar.


Hella Hells bekännelser finns att köpa hos

Adlibris
Bokia
Bokus




2 kommentarer: