söndag 23 december 2012

Hypnotisören

Hypnotisören av Lars Kepler

"I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen. Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkomissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.
Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.
Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början."

---------------------------------------------------------

Spännande? Oja! Det här är sånt som jag inte ska läsa på kvällen när jag är ensam hemma. Det är sällan jag reagerar på det sättet på böcker, men Hypnotisören tyckte jag var riktigt otäck.
Personbeskrivningarna däremot kändes inte riktigt bra - man kom inte riktigt in på livet på dem.
Början av boken var så spännande att jag fastnade på en gång, men så småningom, ungefär i mitten, tyckte jag den saktade ner för mycket och det kom in alldeles för många sidosoår som jag kände inte tillförde något. Visst , i slutet av boken så knöt Kepler ihop trådarna, men vid det laget hade jag tappat intresset lite grann.

Hypnotisören var bra och otäck men kanske inte riktigt så bra som jag hade väntat mig med tanke på alla lovorden jag läst. Trots det så kommer jag nog att läsa Keplers nästa bok också.

Hypnotisören finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


1 kommentar:

  1. Den där evighetslånga tillbakablicken var nog det som tråkade ut mig mest i den här boken. Annars var den verkligen spännande :)

    SvaraRadera