torsdag 3 december 2015

Tillbaka till Hope River

Titel: Tillbaka till Hope River
Författare: Patricia Harman
Format: Inbunden
Antal sidor: 425
Förlag: Historiska Media
Recensionsexemplar

"Sjuksköterskan Becky Myers oroar sig för sin arbetsgivare, doktor Blum. Det senaste året har han förlorat sitt hus, sin praktik och sin hustru. Och nu verkar han även ha mist förståndet. I hopp om att Blum ska bli frisk återvänder de till det lilla samhället Hope River, där gemensamma vännen och barnmorskan Patience Murphy bor.
I Hope River möts de av fattigdom och arbetslöshet. Behovet av en sjuksköterska är skriande, och Becky kämpar för att skaffa mat på bordet och tak över huvudet.
Med stor mänsklig värme skildras livet i den avlägsna dalgången, hur Becky försöker återuppväcka doktor Blums livsgnista - och samtidigt sin egen tro på kärleken."

-----------------------
Jag läste Barnmorskan i Hope River för drygt två år sedan och när jag nu fick den här boken i hand så undrade jag såklart hur mycket jag skulle komma ihåg från första boken. Självklart hade en del detaljer fallit i glömska men faktiskt så kom jag ihåg händelserna i den boken tillräckligt bra för att slippa gå tillbaka och kolla upp något. Och den där trygga, mysiga känslan från första boken infann sig också omedelbart.

Tillbaka till Hope River är en fristående fortsättning på Barnmorskan i Hope River. Den sammanhållande länken är det lilla samhället Hope River och en del av karaktärerna i berättelsen, t ex barnmorskan Patience Murphy. Becky var med tidigare också men då stod inte hon i centrum av handlingen som här.

Trots att händelserna tilldrar sig under den Stora depressionen i USA då folk var fattiga och fick verkligen slita för att klara sig så är det här en varm berättelse om hur hela samhällen svetsas samman under svåra tider och hur människor ställer upp för varandra när allt är som svårast.

Tillbaka till Hope River är en av dessa böcker som man mår bra av långt efter att man läst klart boken. Boken är lättläst och den känns precis lika äkta och trovärdig som Barnmorskan i Hope River. Det här är en riktig feelgoodroman som lämnar en varm och mysig känsla efter sig !

Tack Historiska Media för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Patricia Harmans hemsida

Tillbaka till Hope River finns att köpa hos t ex

Adlibris  Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden/E-bok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar