Sidor

lördag 31 augusti 2019

Recension: Frälsaren i Burlington av David Baldacci

Titel: Frälsaren i Burlington
Originaltitel: Redemption
Serie: Amos Decker, del 5
Författare: David Baldacci
Översättning: John-Henri Holmberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 443
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"FBI-agenten Amos Decker minns allt. Det betyder inte att han vet allt, inte ens allt om sitt eget förflutna.
När Amos Decker nesöker hemstaden Burlington i Ohio tillsammans med kollegan Alex Jameson konfronteras han av en till synes okänd man. Namnet däremot känner Decker genast igen: Meryl Hawkins.
Hawkins var den förste Amos Decker satte dit för mord. Åren i fängelset har fått Hawkins att åldras till oigenkännlighet. Trots att han nu är döende hävdar han fortfarande att han blev oskyldigt dömd för mord.
Kan Decker ha gjort ett misstag för alla dess år sedan? När han börjar gräva i det gamla fallet hittar Decker en koppling till ett nytt brott - ett brott som han kanske fortfarande kan stoppa."

--------------

Det här är en av de författare vars böcker jag hittills läst helt något ur ett antal serier och det är bara en serie jag hittills börjat från början, men det har faktiskt fungerat bra ändå. När det gäller serien om Amos Decker så var del 4 första boken jag läste och jag har tänkt mig att läsa de tre  tidigare delarna också men så såg jag den här och kunde inte låta bli.

Precios som i de flesta deckarserier har huvudpersonen personliga problem och det jag gillar med Amos Decker är att det inte är det "vanliga" med någon typ av missbruk osv. utan den här gången handlar det om en skada han fått som gjort att han kommer ihåg allt. Och det är det där ovanliga som gör att jag har fastnat just för Amos Decker. I mina ögon påminner han också ganska mycket om detektiverna i tv-serierna på 60-70-talet, dvs de där killarna som hade kostym, finskor och hatt och som inte ens fick en skrynkla på kläderna oavsett vad de var med om.

Själva intrigen är nog egentligen ganska så "klassisk"  - en livstidsdömd som bedyrar sin oskuld och lyckas få detektiven att börja gräva i det gamla fallet för att se om det finns någon substans i det som den dömde påstår. Det finns såklart våld, mord och blod med men inte i sådan omfattning eller så detaljerat att det på något sätt skulle vara speciellt stötande.

På ett sätt dyker det inte upp speciellt många överraskningar men samtidigt är det nog också det som får mig att fastna för serien, de här böckerna är perfekta när man vill ha en lättläst deckare mellan läsningen av böcker ur andra genréer.
Frälsaren i Burlington är en lätt- och snabbläst deckare med en lite annorlunda huvudperson. Jag kommer säkert att fortsätta följa den här serien, de här böckerna fungerar suveränt bra som mellanböcker för mig.

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Andra böcker av David Baldacci som jag recenserat

John Puller
Del 4: Ingenmansland

Amos Decker
Del 4: Morden i Baronville

Atlee Pine
Del 1: Lång väg till rättvisa

Mer info om författaren och hans böcker finns på David Baldaccis websida

Frälsaren i Burlington finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden





fredag 30 augusti 2019

Helgläsning vecka 35

Den här helgen har vi tänkt oss att gå på gårdsauktion så en av dagarna går läsningen bort nästan helt. På lördagen börjar visningen kl 08.30 och själva auktionen kl 10.00 och sedan lär auktionen pågå i princip hela dagen för det ser ut att vara massor med föremål som ska auktioneras bort. Jag tror knappast att vi blir kvar hela dagen, så kanske att jag hinner läsa lite på kvällen. Söndagen ägnar jag troligtvis mycket tid åt läsningen för jag lär inte orka med så mycket mer efter att ha varit på auktion på lördagen. 
Det jag tänkt läsa den här helgen är


I denna ljuva villervalla av Ewa Klingberg

Den falska profeten av Håkan Östlundh

Bastu av Jens Linder & Stefan Wettainen


Jag lär inte hinna läsa ut alla tre under helgen men jag är nöjd om jag kan läsa ut två av dem och börja på den tredje.

Månadens sista bokpaket

Sista bokpaketet i augusti


Drömmarnas bok av Nina George (Bazar förlag)


Fem en fredag vecka 35: Hopp


Det är fredag och dags att svara på fem frågor i Fem en fredag som arrangeras av elisamatilda. Veckans tema är Hopp och frågorna är

1. Vad behöver du göra dig fri ifrån?
En massa böcker! Jag rensar ut med jämna mellanrum från mina bokhyllor och antingen skänker bort till vänner och bekanta eller säljer på loppis, och har ett antal kartonger som ska bort men  det har inte riktigt fungerat med skänkandet och säljandet just nu så det är alldeles för många kartonger som väntar på rätt ägare.

2. Vad är det högsta du hoppat från?
Jag har inte hoppat från speciellt höga höjder någonsin och ju äldre jag blir desto mer höjdrädd blir jag. 

3. Vad återhämtar du dig ifrån?
Idag är det från gårdagens läkarbesök och behandling. 

4. När hoppade du senast i någon typ av vatten?
Det var väldigt länge sedan, så länge sen att jag inte ens kommer ihåg säkert när det var. Jag tror det nog var på den tiden vi åkte husvagn, vilket betyder på någon gång på 1990-talet

5. Vad för slags säng sover du på?
Jag har en ställbar säng som jag inte längre kan vara utan. Jag måste sova med huvudet lite högre och det är besvärligt att försöka få till det bara med kuddar så en ställbar säng är underbar att ha för då kan jag ställa in den perfekta höjden för överkroppen så att jag sover gott.

torsdag 29 augusti 2019

Helgfrågan vecka 35


Idag har jag varit på läkarbesök för min behandling och så passade vi också på att handla lite så det tog lite tid (och ork). När vi kom hem blev det då middag och sen vila (och jag sov faktiskt en stund på soffan). Nu är det dags att rycka upp sig igen och försöka få lite gjort och då passar det bra att börja med Mias Helgfråga

Hur länge har du bloggat?

Bonusfråga: Lyssnar du på Spotify? Tips på någon bra lista.

------------------

Jag hade från början en blogg (från ungefär 2010) där jag bloggade lite blandat om illrar, pussel, mat, böcker och allt möjligt som dök upp. Sen började böckerna ta över mer och mer och 2012 bestämde jag mig för att starta Boklysten, så jag har bokbloggat i ca 7 år nu.

Nope, lyssnar inte på Spotify. Har istället radion på hela dagarna.


Torsdagens bokpaket

Idag var det dags för min behandling, så vi var hemifrån större delen av dagen. På hemvägen vittjade vi brevlådan  och jag hade fått ett bokpaket innehållande


Dotter saknad av Anna Jansson (Norstedts förlag)




Hett i hyllan #211


Dags att visa upp hyllvärmare i Hett i hyllan som anordnas av Bokföring enligt Monika. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------

Idag har jag plockat fram ett loppisfynd igen


Min mamma är en persisk prinsessa av Sanna Sjöswärd
Baksidestext:
"En tisdag i juni 1999 ringer telefonen hemma hos Sanna Sjöswärd. För första gången som hon kan minnas hör hon sitt persiska namn, Farzaneh. Kvinnan i luren är hennes biologiska mamma som hon inte sett på över 20 år...
Sanna adopteras som fyraåring till Sverige och växer upp i en medelklassfamilj på Lidingö, men känner sig annorlunda och ibland utanför. Efter ett antal livskriser, bland annat ett svårt cancerbesked, börjar hon söka sina rötter i Iran. Två år senare hör hon slutligen den okända rösten i telefonen...
Samtalet blir inledningen till ett antal resor till Teheran. Mötet med den annorlunda kulturen blir omtumlande och svaren på varför hon blivit bortlämnad till barnhemmet skapar en känsla av att ha blivit bortvald. Samtidigt möts hon av en enorm kärlek från sin nya familj.
Mitt emellan två kulturer försöker Sanna hitta sin egen väg, sin egen identitet som människa."

Våren 2016 köpte jag en bunt med böcker på loppis och det här är en av de böckerna. Nu när jag kollade så är den också den enda av de böckerna som jag ännu inte har läst (bra gjort av mig att ändå läst de andra böckerna). Den här har alltså blivit kvar oläst i bokhyllan och jag gissar på att det beror på att den hamnat i bakre raden och blivit bortglömd. Nu har jag hittat den i alla fall så det är dags att se till att läsa den också. Jag tror den här boken är perfekt sängläsning för mig så nästa gång det är dags att byta bok ska jag nog se till att ta den här.


onsdag 28 augusti 2019

Recension: Station K av Peter Stjernström

Titel: Station K
Författare: Peter Stjernström
Format: Inbunden
Antal sidor: 383
Förlag: Bladh by Bladh
Recensionsexemplar

"Lovisa Andersson var en gång en fullt fungerande person som av någon anledning tappade greppet om livet. Hon lämnade man och barn och är nu hemlös med en mängd katter som enda sällskap.
Hennes dotter Petra jobbar på ett läkemedels bolag och är på väg upp i karriären. Hon väntar barn men det uppstår märkliga komplikationer kring graviditeten, komplikationer som väcker frågor om mammans förflutna.
Petras jakt på svar leder längst ut i den vackra men öde ytterskärgården utanför Stockholm där det gömmer sig en dyster holme med en grym historia. Förr fanns en hemlig militäranläggning där vars skoningslösa forskningsexperiment till varje pris måste hållas hemliga.
Vad hände egentligen Petras mamma? Vad har kustjägare med parasitsjukdomen toxoplasmos att göra? Och vad vill den extremt viljestarka katten Fabian?
Allt verkar hänga ihop..."

-------------------------------
Den här boken dök upp som en överraskning i brevlådan tillsammans med en bok som jag faktiskt bett om. Station K är en fristående tredje del i en serie spänningsromaner som har ett gemensamt tema som bygger på naturvetenskapliga gåtor och fenomen. Jag insåg rätt tidigt att den här boken egentligen hamnar lite utanför min bekvämlighetszon men just därför blev jag ännu mer peppad att läsa den, jag gillar ju att tänja lite på mina gränser och prova sånt som jag i vanliga fall inte läser.

Som djurägare och speciellt som kattägare så har jag ju träffat på information om toxoplasmos och redan när det dök upp i boken kändes det lite oroväckande. Överhuvudtaget var katterna i berättelsen rätt så läskiga och det gick lite kalla kårar utmed ryggen när t ex katten Fabian dyker upp.

Forskning är något som i alla fall jag ibland förknippar med just såna här frågeställningar. Hur långt är vissa forskare beredda att gå för att få fram resultat? Vilka förluster och/eller negativa effekter anses som försumbara?

Att händelserna i den här berättelsen ligger så nära verkligheten gör hela scenariot ännu mer skrämmande än om den varit helt fiktiv, för det här skulle ju kunna hända. Eller?
Station K är en väldigt spännande bok som fick kalla kårar att krypa utmed ryggraden på mig och fick mig att titta på mina katter med lite andra ögon. Det här är första boken jag läser av den här författaren och jag tror faktiskt att jag ska se till att läsa de tidigare böckerna i serien också.

Jag har bjudit på en smakbit från den här boken i ett annat inlägg HÄR


Mer info om författaren och hans böcker finns på Peter Stjernströms websida

Tack Bladh by Bladh/Schyttberg PR för rec.exet!

Station K finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden




Recension: Mäster Palms porträtt av Henrik Johansson

Titel: Mäster Palms porträtt
Författare: Henrik Johansson
Format: Häfte
Antal sidor: 3
Recensionsexemplar

Jag har recenserat Henrik johanssons böcker och noveller tidigare och den här gången fick jag ett kuvert innehållande en fristående novell som inte finns att köpa någonstans heller

När författaren arbetade med Raya (länk till recension längre ner på sidan) så var han frestad att lägga in ett lite övernaturligt inslag i boken men avstod. Det fick istället bli en fristående novell på tre A4-sidor.

Novellen utspelar sig i Malmö och har en stark koppling till romanen Raya och hon dyker faktiskt upp i novellen också.

Som alltid när det gäller Johanssons verk, är den här novellen välskriven och väcker funderingar. Och än en gång har jag läst en novell som jag tycker om och som inte får mig att tycka att berättelsen saknar något. Jag tycker nog nästan det är lite synd att den här inte publiceras på det "vanliga" sättet för jag tror många fler än jag skulle uppskatta den.

Tack Henrik Johansson för rec.exet!


Annat av den här författaren som jag recenserat

Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar - antologi
Caradrius
Raya


Omslagsonsdag vecka 35: Siluetter


I vanliga fall bryr jag mig inte så mycket om utsidan utan det är insidan som räknas, men när det gäller böcker så är ju omslaget det första man ser. Så på onsdagar visar jag upp omslag efter ett givet tema. Det är bara omslaget som gäller, innehåll och titel spelar ingen roll.

Vill du också vara med och visa upp omslag så lägg en länk i kommentarerna så jag hittar dig sen. Du har hela veckan, fram till nästa onsdag att lägga upp dina omslag.

Temat den här veckan är

SILUETTER

-------------------

 

 

 

 

 


tisdag 27 augusti 2019

Recension: Vilse på Nya Zeeland av Caroline Twamley & Josefine Jansson

Titel: Vilse på Nya Zeeland
Författare: Caroline Twamley & Josefine Jansson
Format: Kartonnage
Antal sidor: 103
Förlag: Visto förlag
Recensionsexemplar

"Vilse på Nya Zeeland är en rolig och lättläst bok i dagboksform där läsaren får följa med systrarna Jenny och Sofia på deras äventyr som backpackers på bland annat Nya Zeeland.
Boken skildrar systrarnas liv med alla de utmaningar och upplevelser som är en del av vardagen när an befinner sig på andra sidan jordklotet."

---------------
Jag fick förfrågan från författarna om jag ville läsa den här boken och självklart ville jag det, jag har alltid varit smått fascinerad av platser som Nya Zeeland

Den här boken är utformad som en resdagbok eller kanske mer som de mail som huvudpersonerna skickar till nära och kära från sin resa.

Jenny och Sofia är på en backpackerresa och hamnar så småningom på Nya Zeeland och det är mest den delen av resan som man får följa.

Det här är en lättsam och lättläst bok där man får ta del av hur det är att vara på resa, jobba och göra nya bekantskaper i ett nytt land långt från det invanda här i hemlandet. Ett extra plus i kanten för foton i boken och kartan på insidan av omslaget, de gör att det är lättare att navigera och följa systrarnas äventyr. Boken är skriven med glimten i ögat och man känner verkligen hur roligt Jenny och Sofia tycker det är att vara där de är. Man blir faktisk smått sugen på att åka iväg till New Zeeland!

Smakprov att läsa från boken finns HÄR

Tack Caroline och Josefine för rec.exet!

Vilse på Nya Zeeland finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage




Tisdagstrion vecka 35: Livet förr



Det är tisdag och alltså dags för Tisdagstrion som anordnas av Ugglan och boken. Dagens tema är

LIVET FÖRR

--------------------

Jag bestämde mig  att välja mina tips från böcker jag hittills läst under 2019 och att jag skulle hålla mig till böcker som utspelade sig i Sverige, bara för att begränsa urvalet lite. Böckerna är inte listade i någon inbördes ordning och titeln är länkad till recensionen där det finns mer info om boken)







Medan himlen förmörkas av aska från Tambora av Lars Jarnhammar
Utspelar sig på landsbygden på 1800-talet












Och bergen skall rämna av Erika Olofsson Liljedahl
Utspelar sig i Norrland i början av 1900-talet











Ulrikas bok av Maria Gustavsdotter
Utspelar sig på Orust och i Bohuslän på 1600-talet











måndag 26 augusti 2019

VINNARE

Anmälningstiden för utlottningen av Den falska profeten gick ut igår så idag  är det dags att utse vinnaren med hjälp av en Random Name/Word Picker.
Och vinnaren blev


BOK_STAVLIGT


GRATTIS!


Veckans första

Veckans första bokpaket var hela tre stycken


Det lilla galleriet i solen av Marie Sammeli (Bladh by Bladh)
Dit vägen bär av Marie Hedegård (Lindelöws förlag)
På osannolika skäl av Hans Dükler (Bokförlaget polaris)





Sammanfattning/utvärdering vecka 34

Vecka 34 var en väldigt bra vecka läsmässigt, men inte riktigt lika bra när det gäller recensionerna, vilket har sina orsaker.. Läsning finns det alltid tid och möjligheter till eftersom jag kan ta en paus från annat  och läsa ett par sidor/kapitel när som helst, men när man ska recensera så behöver jag sitta i lugn och ro ett tag och samla tankarna och när det är mycket annat att göra så är det svårt att hinna med just det. Men, som sagt, det har ju gått bra med läsandet i alla fall så jag får bara ta tag i recensionerna den närmaste tiden.
Totalt sett en bra vecka som jag är mycket nöjd med.




Det som hände läs- och bokmässigt under vecka 34 var

Jag läste ut 5 böcker

När ljungen blommar av Petra Rhodin
Fångar i Luxor av Michael Wiander
Kärlekens väv av Ahdaf Soueif
Kendras Blind date av Ella-Maluca Floyd
Möt mig i paradiset av Heine Bakkeid

Jag publicerade 2 recensioner

Blommor över helvetet - Ilaria Tuti
Falken från Sparta - Conn Iggulden

Det fanns 5 rec.ex i brevådan

Bastu av Jens Linder & Stefan Wettainen
Kärleken väntar längst ut på grenen av Mari Åberg
Den modige Kaninriddaren av Oskar Källner & Marta Leonhardt
I denna ljuva villervalla av Ewa Klingberg
Minns deras namn av Simon Stranger

Jag köpte 0 böcker







söndag 25 augusti 2019

Läsplanering vecka 35

Vecka 35 blir inte lika lugn som de senaste veckorna har varit och jag räknar med att inte hinna läsa så mycket som jag borde. Två dagar går helt bort, på torsdagen ska jag på min vanliga behandling så den dagen lär jag inte hinna läsa speciellt mycket och på lördag ska vi på en gårdsauktion som börjar tidigt och troligtvis håller på större delen av dagen så det blir inte mycket läst den dagen heller. Sen får man ju också räkna med att dagen efter båda händelserna går i mycket lugn takt då jag måste vila lite extra. Men för att ändå kunna minska läsahögen något så har jag plockat fram en liten blandning med mycket lätt- och snabbläst.




Det jag tänkt läsa under vecka 35 är



Den falska profeten av Håkan Östlundh













Den modige Kaninriddaren av Oskar Källner & Marta Leonhardt













I denna ljuva villervalla av Ewa Klingberg














Luftburen av Susanne Boll




En smakebit på søndag - Nytt land

Den här helgen har jag verkligen fullt upp! På lördagen tog vi fram loppislådorna, gick igenom dem och fyllde på i dem. Och så packade maken allt i bilen så att allt är färdigt på söndags-morgonen att bara att åka iväg. På söndag morgon stiger vi alltså upp tidigt, fixar fika och lite ätbart och åker iväg så vi hinner få en bra plats på bakluckeloppisen. Sen är det bara att hoppas att det kommer mycket folk som är sugna på just sånt som vi ska sälja. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------

Min smakbit kommer från sidan 52 i Nytt land av Mathias Alm

"Mer än en gång hade han rott ut för att vittja sina nät och kräftmjärdar, bara för att upptäcka att de var borta. Stulna. Och nog visste han vilka de var, tjuvarna, men inte kunde han bara ge sig dit och anklaga dem för stöld. Vilka bevis hade han för det?
Nu hade han i godan ro stått utanför farstutrappan och kissat, när han märkt på hunden att något var på tok. Så hade han fått syn på båten ute vid ett av skären och tänkt att nu så skulle han ta en av de där tjuvarna på bar gärning, tagit bössan och gått med raska steg ner till bryggan. 
Det var ju aldrig meningen att skjuta av masten, han ville ju bara skrämmas litet. På det avståndet skulle han inte träffa en båtmast hur många gånger han än försökte, så det var en ren lyckträff. Eller olycksträff snarare."






OBS! Du har väl sett att jag lottar ut en bok i ett annat inlägg? Regler och anmälan finns HÄR






lördag 24 augusti 2019

Recension: Falken från Sparta av Conn Iggulden

Titel: Falken från Sparta
Originaltitel: Falcon of Sparta
Författare: Conn Iggulden
Översättning: Leif Jacobsen
Format: Inbunden
Antal sidor: 393
Förlag: Bokförlaget Polaris
Recensionsexemplar

"År 401 f.Kr. Den persiske kungen Artaxerxes regerar över ett rike som sträcker sig från Egeiska havet till norra Indien. Så många som femtio miljoner människor hans undersåtar. Hans välde är oinskränkt.
Spartas söner, de vars fäder och farfäder föll vid Thermopyle under det peloponnesiska kriget, skyr inga medel i kampen om tronen och livnär sig som legosoldater åt persiska prinsar. När Kyros den yngre, bror till storkungen, gör anspråk på faderns krona är det med en elitarmé av spartaner bakom sig.
Men strider kan vinnas - och förloras - i ett enda slag. Prinsar faller. Och när dammet efter inbördeskriget lägger sig finner sig spartanerna övergivna i fiendens rike, utan vare sig understöd, mat eller vatten. Långt hemifrån och omringade av ovänner faller det på den unge soldaten Xenofons lott att leda de överlevande mot Artaxerxes legendariska persiska krigare."

----------------

När jag såg den här boken var jag helt enkelt tvungen att få läsa den, Iggulden är nämligen en av mina favoritförfattare när det gäller historiska romaner. Jag har läst ett antal av hans bäöcker, både före och efter att jag började blogga och de böcker jag läst efter att jag börjat blogga har jag också recenserat (länk till recensionerna finns längre ner på sidan).

Jag är i vanliga fall inte speciellt intresserad av krigsskildringar och har en tendens att snabbläsa mig förbi sådana avsnitt, men inte när det gäller Conn Igguldens böcker. Många av hans böcker handlar mycket om krig och erövringar och han lyckas att beskriva striderna på ett sätt som gör att man engagerar sig. Hans beskrivningar handlar inte bara om strategier och själva striderna, utan om människorna som deltar, vad som driver dem och vad kriget gör med dem. Något jag verkligen uppskattar med den här boken är kartorna och i slutet på boken, den historiska bakgrunden, där författaren berättar om de faktiska historiska händelserna som ligger till grund för den här berättelsen.

Falken från Sparta är en spännande historisk äventyrsroman baserad på faktiska händelser. Igguldens böcker är alltid läsvärda och jag blev inte besviken den här gången heller. Den här boken passar verkligen den som gillar historiska romaner!

Tack Bokförlaget Polaris för rec.exet!

 Andra böcker av Iggulden jag recenserat

Stäppens krigare
Bågens mästare
Bergens väktare
Silvrets rike

Falken från Sparta finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Ett nytt bokmärke till!

Det är lite av ödets ironi att så fort jag hade visat upp alla bokmärkena från bokmärkeslådan och slutade med Veckans bokmärke, så börjar det trilla in nya.

Det här är ett av de senaste


Jag fick i mitten av augusti ett överraskningsrecensionsexemplar av 


Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg





fredag 23 augusti 2019

Helgläsning vecka 34

Det blir nog inte så mycket läsning den här helgen och inte mycket bloggande heller. På lördagen ska vi plocka bland loppisprylarna ( packa om en del, lägga i lite nytt osv osv) och sen packa bilen färdigt. Det blir ju lite pauser ändå så då lär jag hinna läsa lite och eventuellt skriva färdigt några inlägg och schemalägga dem. På söndagen åker vi tidigt iväg till bakluckeloppisen, är där och säljer hela dagen och när vi väl kommer hem så lär vi vara rätt så trötta. Är jag tillräckligt trött så orkar jag definitivt inte läsa något eller blogga, så det återstår att se hur det blir med det. Jag hoppas såklart att ändå hinna läsa lite och då har jag tänkt läsa






Nytt land av Mathias Alm











Den falska profeten av Håkan Östlundh










Vad ska du läsa i helgen?