söndag 18 november 2018

Recension: Ingenmansland av David Baldacci

Titel: Ingenmansland
Originaltitel: No Man's Land
Serie: John Puller, Army Special Agent, del 4
Författare: David Baldacci
Översättning: John-Henri Holmberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 445
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"Krigshjälten John Puller hör till den amerikanska arméns skickligaste brottsutredare. När Puller bara var ett litet barn försvann hans mor, Jackie, spårlöst från militärbasen Fort Monroe där familjen hade sitt hem. Puller fick aldrig veta vad som hände med henne.
Tre decennier senare dyker plötsligt militärens brottsutredare upp på det sjukhus där John Pullers demenssjuke far, en tidigare trestjärnig general får vård. Med sig har de ett brev från en gammal vän till Jackie som anklagar John Puller senior för mord på sin hustru.
John Puller och Veronica Knox, som arbetar för den amerikanska underrättelsetjänsten, tar sig an fallet för att ta reda på vad som egentligen hände den där ödesdigra natten på Fort Monroe. Det visar sig vara värre än någon kunnat ana. John Puller är fast besluten att ta reda på sanningen. Ingenting ska få stoppa honom."

--------------------
Jag har läst en av den här författarens böcker tidigare, en bok i serien om Amos Decker. Precis som med den så är Ingenmansland fjärde delen i serien och jag har inte läst de tidigare delarna i den här serien.

Precis som förra boken av Baldacci jag läste är det här väldigt amerikanskt, men samtidigt kan jag känna att det är precis vad jag behövde just nu, lite kravlös underhållning är inte fy skam ibland, speciellt när det är välskriven sådan.

Intrigen är intressant och faktiskt ganska klurig, det dyker upp snygga vändningar lite här och var. Huvudpersonen John Puller är sympatisk och man förstår verkligen att han är så fast besluten att ta reda på sanningen om mammans försvinnande.

Ingenmansland är en välskriven och lättläst thriller i högt tempo som jag helt enkelt slukade. Den här författaren vill jag definitivt läsa mer av men först ska jag skaffa och läsa de första delarna i båda serierna.

Tack Bokfabriken för rec.exet!


Mer info om författaren och hans böcker finns på David Baldaccis websida


Min recension av en annan bok av den här författaren

Morden i Baronville

Ingenmansland finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar