söndag 11 augusti 2019

En smakebit på søndag - Station K

Den här helgen har varit riktigt lugn. Vi brukar ju ha lugna helger men den här gången har vi inte ens varit ute på några "äventyr", dvs spontana utflykter, utan är väldigt nöjda med att bara vara hemma. Maken tillbringade största delen av lördagen med att mecka med moppen sin och jag satt och läste. Just nu känns det som att vi inte lär orka med att åka på något på söndagen heller. Men hur det blir ser vi först då för man vet ju inte, kanske någon av oss får en bra idé om en utflykt. Hittills har det i alla fall känts bra med en väldigt lugn helg. Söndagen börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------

Min smakbit komme rån sidan 6 i Station K av Peter Stjernström (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Dyket kom snabbt och brutalt. Havsörnen vinklade om vingarna och störtade ner mot kattungen. På ett ögonblick var hon framme. Hon fällde ut vingarna, bromsade farten och satte fram fötterna mot bytet på klippan. I samma sekund som hon satte klorna i ryggskinnet på kattungen insåg hon att något inte stod rätt till. Det var som att luften kring henne kokade av hårigt kött.
Ett femtiotal katter kom flygande i stora språng från skrevor, buskar och liknande gömställen runt om skådeplatsen. De anföll den stora fågeln med väsande skrän och blottade tänder. Havsörnen flaxade några decimeter över marken med kattungen fortfarande fast mellan klorna.
Katterna ömsom skrek och väste när de landade över hela den ståtliga örnens fjäderdräkt. De klöste sig fast på vingarna, under vingarna, på ryggen, magen, huvudet och stjärten. Till och med i ansiktet. Några var kvar på marken med blottade hörntänder och rev i luften mot fågeln med sina sylvassa klor."



16 kommentarer:

 1. verkar lite läskigt, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Har för mig att jag har hört talas om den här boken, men har inte läst den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gavs ut i våras så den har nog synts till på bloggarna då.

   Radera
 3. Den här en sett lite här och var. Hoppas den är bra ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Jisses, det var dramatiskt! Känner inte till boken, ska kolla upp den lite.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakebiten, den har jag läst

  SvaraRadera
 6. obehagligt så det förslår. jag associerar till Hitchcocks Fåglarna. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Oj vilken dramatik! Ingen lätt match med en sån uppretad kattskock. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Jag blev lite sugen på att läsa den här trots att det inte är min favoritgenre. Men både miljö o story känns lite ny och fräsch. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 9. Det var någon som hade en smakbit från den här för någon vecka sedan. Riktigt otäckt! Tack för smsakbiten!

  SvaraRadera
 10. Jag tänkte också på Hitchcocks Fåglarna. Fast tvärtom på nåt sätt. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Okänd bok för mig - tack för smakbiten.

  SvaraRadera