söndag 4 oktober 2020

En smakebit på søndag - Han dör om du inte

 


Det har visserligen varit en rätt så skön helg hittills men jag har inte fått så mycket gjort som jag hade hoppats. Lördagen ha faktiskt handlat mest om vila - för första gången på väldigt länge har jag faktiskt sovit i 8 timmar i sträck och det tar tid sen att få kroppen och knoppen att vakna till. Lördagen gick alltså åt till att dricka te och försöka vakna. Jag hoppas att jag på söndagen har lite mer ork (och kanske inte sover riktigt å länge)så jag kommer igång ordentligt med läsningen och recensionerna. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här söndagen anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

----------------

Min smakbit kommer från sidan 12 i Han dör om du inte av Peter James (titeln är länkad till förlaets sida där det finns mer info om boken."Han skulle arbeta utifrån en färglagd plansch som visade människokroppens senor och som var uppsatt på väggen bredvid bordet. Den satt där i första hand för Ryan Brents skull, för att ge honom en anatomilektion. Gentian informerade honom vänligt om i vilken ordning han skulle gripa sig an uppgften. Han hade en hopknycklad trasa redo att att trycka in i Brents mun om han skrek för högt, även om mr Dervishi helst inte ville att han gjorde det - han tyckte om att höra sina offer skrika. Han tyckte också om att visa sina videofilmer för sina anställda, för att de skulle förstå vad som hände om de trotsade honom. Det var hans sätt att försäkra sig om deras lojalitet."

10 kommentarer:

 1. Jag har läst några av hans böcker i serien om Roy Grace, men gillade dem inte alls. Har tänkt läsa en fristående, för egentligen var det nog mest Roy Grace själv jag inte gillade, men dit har jag inte kommit än.

  SvaraRadera
 2. skönt med god nattsömn, ny författare för mig, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst något av Peter James. En obehaglig smakbit!

  SvaraRadera
 4. Jag sov till tio idag och är fortfarande ett lik typ. Undrar om jag har den boken.

  SvaraRadera
 5. Den här serien har jag pausat, gillade den mycket i början dock! Jag har också sovit en massa...

  SvaraRadera
 6. Usch det var en otäck smakbit. Har inte läst något av författaren. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. läste nyligen Levande begravd av Peter James efter bloggtips. hade aldrig läst något av honom tidigare. väldigt spännande och otäck var den. tack för den obehagliga smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Huva, jag som mest läser vid sänggående och bor ensam vill inte läsa ruskiga böcker..."ler", skämt åsido, jag läser just inga deckare. Det har bara blivit så... Tack för smakbit, trevlig oktobervecka

  SvaraRadera
 9. Skall läsa en av hans böcker snart. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Men fy så otäckt! Men tack för smakbiten!

  SvaraRadera