torsdag 29 oktober 2020

Hett i hyllan #272

 

Det är inte klokt, numera sover jag minst 7 timmar i sträck varje natt och vaknar utsövd. Det här känns faktiskt nästan overkligt efter att i flera år ha sovit i snuttar på 2-3 timmar i sträck, vaknat och en haft svårt att somna om och sen varit dötrött hela dagen. 
Eftersom det är torsdag så börjar dagen på bloggen med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-----------------

En bok igen från min engelska period

Watching the Dark av Peter Robinsom
Baksidestext:
" Detective Inspector Bill Quinn is killed by a crossbow in the tranquil grounds of a police rehabilitation centre, and compromising photos are found in his room. DCI Banks, brought in town, is assailed on all sides.
By Joanna Passero, the Professional Standards inspector who insists on shadowing the investigation in case of police corruption.
By his own conviction that a policeman shouldn't be deemed guilty without evidence.
By Annie Cabot, back at work after six month's and beset by her own doubts and demons.
And by an English girl who disappeared in Estonia sex years ago, who seems to hold the secret at the heart of this case..."
Den här boken är också från slutet av min engelska period, dvs 2013. Något jag gjorde lite då och då var att besöka The English Bookshop och jag trillade dit varje gång och kom hem med en hög med böcker. Tyvärr står de flesta av de böckerna olästa kvar i bokhyllan för det var då jag sen började läsa mer på svenska. Jag hoppas fortfarande att hinna att ta itu med de här böckerna vid något tillfälle, för jag borde verkligen läsa lite på engelsk igen.

OBS! Du har väl sett att jag lottar ut ett ex av Bibliotekarien i Auschwitz här på bloggen? Regler och anmälan finns HÄR!

4 kommentarer:

 1. Serien om Alan Banks är en som jag aldrig har fastnat för. Det känns lite märkligt, men ibland är det så 🙂

  SvaraRadera
 2. Låter intressant. Jag har studerat engelska i ett år nu och läraren rådde mig att läsa böcker på engelska och det bästa han säger är att börja med detektivhistorier, det är det enklaste. Jag kanske börjar med den här detektiven.

  SvaraRadera
 3. Dödad av ett armborst var ju i och för sig lite annorlunda. :)

  SvaraRadera
 4. Peter Robinson har jag läst en del av. Bra deckare tycker jag. Om jag läst denna vet jag inte.

  SvaraRadera