lördag 31 oktober 2020

Recension: Hemligare kan ingen vara av Ewa Klingberg

Titel: Hemligare kan ingen vara
Serie: Begravningsbyrån Tranan
Författare: Ewa Klingberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 224
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar (se "Om")

"Det har återigen blivit höst i Tranås och Sandra har äntligen tagit sitt förnuft till fånga och bestämt sig för att stanna kvar på begravningsbyrån Tranan. Nu är hon delägare i det anrika familjeföretaget och livet börjar falla på plats. Men när personalstyrkan växer blir det trångt på kontoret, Ska de tvingas flytta?
När Sandra en dag hittar en mystisk portfölj vänds tillvaron uppochner. Och när ett av byråns värsta uppdrag genom tiderna inte visar sig vara avslutat undrar Sandra om hon ändå inte fattat ett förhastat beslut. Kanske skulle livet trots allt vara enklare någon annanstans?
Tur då att kärleken åtminstone tycks vara problemfri. Men när relationen djupnar dyker nya frågor upp. Var ska hon och Christoffer fira jul? Och svärföräldrarna, står hon ut med dem?

---------------------
Det här är femte boken i serien om Begravningsbyrån Tranan i Tranås och den unga och från början ofrivilliga delägaren Sandra.

Återigen får man ta del av vardagen på den här charmiga begravningsbyrån med den sympatiska personalen som man inte kan låta bli att gilla. Vid det  här laget är man redan så bekant med varje person att det går lätt att förflyttas till Tranås igen. Det är också en av orsakerna till att böckerna i den här serien bör läsas i ordning - person- och miljöbeskrivningarna får mig, som läsare, att känna mig hemma på en gång och lätt knyta mig an till tidigare skeenden i serien. 
För mig blev läsningen av den här serien också väldigt speciell eftersom jag läst den samtidigt som jag själv går igenom en massa kontakter med begravningsbyrå osv på grund av en avliden släkting och jag har haft turen att hitta en byrå som funkar nästan lika bra för mig som Tranan.
Som en extra krydda i den här boken serveras läsarna en ny gåta när Sandra hittar en mystisk portfölj.

Varje gång en av böckerna i den här serien dimper ner i brevlådan blir jag faktiskt nästan löjligt glad för jag vet vad jag har att se fram emot, en stunds underhållande verklighetsflykt med karaktärer som är så genomsympatiska att man bara måste älska dem. Det är så här feelgood ska vara, dvs underhållande, välskriven och hjärtevärmande berättelser som man verkligen mår bra av att läsa. Jag längtar redan efter nästa bok i serien!

Tack Historiska media för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Ewa Klingbergs blogg Holavedsbrudar

Mina recensioner av andra böcker av Ewa Klingberg

Begravningsbyrån Tranan
Där rosor faktiskt dör
Blott en begravning
Nu stormar det i dalens famn

Hemligare kan ingen vara finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

3 kommentarer:

  1. Har inte kommit för att läsa denna serie ännu men ju mer jag läser om den desto mer känner jag att den tilltalar mig. Roligt att läsa dina inlägg om serien.

    SvaraRadera