måndag 19 oktober 2020

Recension: Ilkas arv av Sara Blædel

Titel: Ilkas arv
Originaltitel: Ilkas arv
Serie: Ilkas arv
Författare: Sara Blædel
Översättning: Jessica Hallén
Format: Inbunden
Antal sidor: 401
Förlag: Bokförlaget Polaris
Recensionsexemplar (Se "Om")

"Ilkas far lämnade familjen 33 år tidigare och nu vill hon ta reda på varför han försvann. Och varför han aldrig hörde av sig. Det visar sig bli betydligt svårare än vad hon trott.
Begravningsbyrån han lämnade efter sig är kon kursmässig, den nya familjen i USA vill inte vet av henne och ingen vill besvara Ilkas alla frågor. Hon är beredd att ge upp och resa hem till Danmark.
Men så hittar hon ett brev som antyder att pappan var utsatt för utpressning. Hon börjar gräva i vad som hänt, och steg för steg kommer sanningen fram. En sanning som är en annan och mycket mer fruktansvärd än vad Ilka någonsin kunnat föreställa sig."

-------------------
Ilkas arv är andra delen i trilogin om hur Ilka får ett arv efter sin pappa och reser till USA, där det visar sig att saker och ting inte riktigt är som hon har trott.

Familjehemligheterna blir fler och mer komplicerade och Ilka vet inte vad hon ska tro. Jag blir mer och mer intresserad av människorna runt Ilka och vad de håller på med för alla verkar ha sina egna motiv till att befinna sig där de är och alla verkar också ha haft någon personlig koppling till Ilkas pappa, men vad det är får man inte riktigt reda på ännu i den här boken. T ex den här nunnan som jobbar opå begravningsbyrån, hon är verkligen en märklig person som uppför sig på ett sätt som gör mig, som läsare, misstänksam.

Ilkas arv är en riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa. Den är en spännande, lätt- och snabbläst bladvändare som fr mig att längta efter sista delen i trilogin. Redan nu börjar man ju ana lite om vad som ligger bakom alla hemligheter men facit kommer nog inte förrän i sista boken. Jag ser fram emot sista delen så att ja får se om mina gissningar ä rätt eller om jag haft totalt fel ända från början.

Tack Bokförlaget Polaris för rec.exet!

Min recension av första delen i serien


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Sara Blædels websida 

Ilkas arv finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar