torsdag 26 november 2020

Hett i hyllan #276

 
Idag är både maken och jag lite trötta redan vid den här tiden. Vi steg båda upp alldeles för tidigt så att nu när det gått x antal timmar så känn det som att det vore läge att lägga sig i soffan och ta en tupplur.Vi får väl se hur det blir med det, idag väntar vi nämligen lite leveranser av sånt vi handlat och då är det nog bättre att vara vaken och uppe när de kommer. Dags då att börja dagen på bloggen med Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
--------------

Ett loppisfynd igen


The Lacuna av Barbara Kingsolver
Baksidestext:
"Mexico, 1935. Harrison Shepherd is working in the household of famed muralist Diego Rivera and his wife Frida Kahlo. Sometimes cook, sometimes  secretary, Shepherd is always an observer, recording his experiences in diaries and notebooks. When exiled Bolshevik leader Leo Trotsky arrives, Shepherd inadvertently casts in his lot with art and revolution and his aim for an invisible life is thwarted forever.

The Lacuna is a gripping story of identity, the connection with our past and the power of words to create or devastate."


Den här köpte jag 2012 på Ulva bakluckeloppis också i slutet av min "engelska" period. Jag tror inte att jag behövde mer än att se namnen Diego Rivera och Frida Kahlo i baksidestexten för att besluta mig för att köpa boken. Jag är ett stort fan av Frida Kahlos konst och har läst en del böcker om henne tidigare så det var nog givet att jag skulle köpa en här när jag fick syn på den på loppisen. Och nu när jag tog fram den igen så blir jag lika sugen som då att läsa den, men först ska jag nog läsa en annan bok o Frida Kahlo som jag har oläst här hemma.
 

3 kommentarer:

  1. Känner inte till denna, men namnet Frida Kahlo är bekant.

    SvaraRadera
  2. spännande omslag, inte sett boken tidigare

    SvaraRadera
  3. Den här boken blir jag nyfiken på. Frida Kahlo drar.

    SvaraRadera