söndag 15 november 2020

En smakebit på søndag - Dunkelstjärnan

 En mycket lugn helg igen i dessa coronatider då vi inte aktiverat oss speciellt mycket. Vi gör våra inköp på nätet så maken var i fredags och hämtade det vi handlat i matväg och då  har vi haft allt vi behöver hemma och inte behövt ge oss ut någonstans. Lördagen blev en "sovdag" eftersom både maken och jag blev väckta väldigt tidigt av vår väckarklocka lykoikatten Remus.Efter ett par timmar uppe var vi båda så trötta att vi  la oss i soffan och tänkte titta lite på tv - istället somnade vi och tog en tupplur på ett par timmar. Det betydde att jag inte fick så mycket gjort under lördagen som jag hade hoppats och planerat för, men det får bli som det blir numera när vi håller oss i frivillig karantän. Söndagen lär bli ungefär likadan men jag ska försöka "jobba" undan lite så det inte blir så mycket om ska göra under kommande vecka. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten.

-------------

Min smakbit kommer fån sidan 17 i Dunkelstjärnan av Joseph A. Davis. Titeln är länkad till Bokus där det finns mer info om boken

"Medan hon sträckte sig förbi Kasir för att hämta blyertspennan föll hennes blick på hans teckning. Den var mycket mörk, med tunga, svarta moln som påminde om rökmonstren som han hade förstört sin förra teckning med. Julia skymtade vingar, tänder, ögon och horn bland de mörka massorna. Molnen, eller monstren, gjorde hela himlen mörk - förutom på ett enda ställe mitt i teckningen där en ljusstråle trängde igenom. Ingen sol syntes till; i stället verkade ljusstrålen tränga sig uppåt, ur någonting som liknade bokstaven "t" som stod på den lilla kullen. Kasir visslade tyst för sig själv medan han saktade ner och jobbade på den t-formade figuren."

Du har väl sett att jag lottar ut ett ex av Midnattsbiblioteket här på bloggen. Regler och anmälan finns HÄR
13 kommentarer:

 1. en tupplur är inte fel, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. helt okänd bok för mig. känner inte igen författaren heller. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för boktips! Har inte hört talas om författaren.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten, den kände jag inte till innan.

  SvaraRadera
 5. Lite tveeggat det där. Om du jobbar undan idag så har du mindre att göra i veckan men å andra sidan går du miste om en vilodag. :)

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 7. Kasir verkar ha sett saker. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbit, det var länge sedan jag läste ungdoms- och barnlitteratur. Den lät spännande

  SvaraRadera
 9. Känner inte heller till den boken/författaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Den boken är jag nyfiken på. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Spännande. Det är en okänd bok för mig.
  Corona ja, som det ställer till det. Och jag får hela tiden påminna mig om den eftersom jag på mitt jobb jobbar på som vanligt. Knappt utan restriktioner. Jag är lärare.

  SvaraRadera