lördag 21 november 2020

Recension: Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg

Titel: Kvinnorna på Flanagans
Serie: Flanagans
Format: Inbunden
Antal sidor: 326
Förlag: Bokförlaget Forum
Recensionsexemplar (Se "Om")

"Vännerna Elinor och Emma har offrat allt för att Flanagans ska förbli omtalat och framgångsrikt. De har lyckats och affärerna går strålande. Men priset har varit högt. De hemligheter som länge varit väl förborgade under lager av skuld och skam hotar nu att avslöjas. Hur stark är deras vänskap? Hur stora påfrestningar klarar den? Och kommer hotellet att överleva om sanningen om ägarna avslöjas?
Frankie är Emmas 22-åriga dotter, en karismatisk och utåtagerande ung kvinna som hatar sin mamma. Emma kämpar för att komma henne nära, men det verkar omöjligt. Såren är för djupa. Billie älskar sin mamma Elinor, ändå får kraven på perfektion henne att flytta till Uppsala för att studera. Där förändras hennes framtidsplaner drastiskt.
Samtidigt som 1980-talet når sin kulmen med droger, sex och längtan efter kärlek tar intrigerna på Londons mesta lyxhotell ny fart..."

----------------

Jag läste första delen (länk till recensionen finns längre ner på sidan) och tyckte mycket om den och blev jätteglad när jag fick förfrågan om jag ville läsa den här också. Självklart ville jag läsa fortsättningen också så jag tackade ja.

Det var härligt att få komma tillbaka till den här världen av glitter och glamour. Den där lyxhotellskänslan (de lite tjockare mattorna, de dämpade ljuden, suset från luftkonditioneringen med hissmusik på låg volym i bakgrunden) är något alldeles speciellt och faktiskt så börjar jag direkt längta efter att boka en lyxweekend på någon herrgård/slott/lyxhotell bara för att återuppleva den härliga känslan när man bor på hotell (så länge man inte gör det för ofta utan har det som avbrott i vardagen)

Jag är väldigt förtjust i personerna i båda böckerna, där finns såklart favoriter men de flesta i persongalleriet är trovärdiga och på många sätt också sympatiska. Jag tycker väldigt mycket om att  kvinnorna i de här böckerna är ambitiösa och satsar på karriären, vilket inte var helt självklart ens på 1980-talet. Intriger och hemligheter är det gott om även i den här boken och det är ytterst underhållande att läsa om alla vändningar.

Det finns väldigt få böcker som jag blivit så uppslukad av som jag blivit av böckerna om Flanagans och jag längtar redan efter nästa del i serien! Det här är lättlästa, underhållande bladvändare som man inte kan få nog av. 

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR 

Tack Åsa Hellberg/Bokförlaget Forum för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Åsa Hellbergs websida

Min recension av första delen i serien


Kvinnorna på Flanagans finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

1 kommentar: