söndag 19 augusti 2012

Inspärrad

Inspärrad av Teresa Cooper

"Teresa Coopers historia är hjärtskärande från första början. Hennes mor var psykiskt sjuk, och Teresa omhändertogs redan som spädbarn.
Efter att ha tillbringat sin barndom på olika barnhem, skickades hon till ungdomsvårdsskolan Kendall House i Kent. Det var innanför dessa murar som hennes mardröm började. Inom tjugofyra timmar blev Teresa utsatt för den ökända inspärrningsmetoden, under vilken hon blev injicerad med farligt höga doser sinnesförändrande droger och hotades med 163 dagar i isoleringscell om hon kämpade emot. Efter tre års helvete trodde Teresa att hennes mardröm var över men en annan skulle just börja..."

----------------------------------------------------------------------

Ett tag översvämmades ju bokhandeln av alla dessa BOATS, den ena berättelsen värre än den andra. Kanske är det därför jag känner mig lite mätt på den här typen av böcker och orkar inte riktigt engagera mig.  Dom flesta av dom är skrivna i princip enligt samma mall - först radas alla hemskheter upp som huvudpersonen fått utstå, därefter hur hen tagit sig upp från eländet och nu är i princip lycklig och glad. Många av böckerna är inte ens bra skrivna så ibland undrar jag lite varför jag ändå trillar dit och köper sånt här. Antar att det är nån slags inneboende behov att läsa om att det finns dom som haft det riktigt svårt men klarat sig ändå. Det finns ju faktiskt riktigt bra BOATS som på nåt sätt avviker från mallen, t ex Magdalenatvätterierna av Kathy O'Beirne. 
Inspärrad följer den vanliga mallen till punkt och pricka, och den är både lättläst och lätt glömd.

Inspärrad finns att köpa hos t ex Bokus eller Adlibris
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar