måndag 27 augusti 2012

Matildas sista vals

Matildas sista vals av Tamara McKinley

"Jenny är konstnär och bor i Sydney med sin familj. Så omkommer hennes make och lille son i en bilolycka. Till sin förvåning får hon ärva något högst oväntat - en fårstation som heter Churinga. I hopp om att läka sina sår reser hon dit.
Brett är förman på Churinga. Han har länge drömt om att själv äga den gård som han satsat allt kunnande och kraft på så länge. Nu ska den nya ägaren komma dit för att inspektera sina ägor, och hon är till på köpet kvinna.
Snart upptäcker Jenny att ingen vill berätta Churingas historia för henne. Ingen vill tala om Matilda, den kvinna som en gång så envist och tappert kämpade för att överleva i vildmarken. Men en dag hittar Jenny hennes dagböcker och får så småningom reda på allt hon vill veta - och mer därtill..."


--------------------------------------------------------------------------------------------

Kärlek med förvecklingar, berättelse om kvinnor som möter motgångar men övervinner dessa, släktkrönika. På ett sätt perfekt mellanläsning - lättläst, underhållande och kräver inte så mycket av läsaren. Jag gillar  miljöbeskrivningarna, man förflyttas verkligen till Australien när man läser boken. Slutet var lite för förutsägbart, jag hade önskat något lite annorlunda. Jag kan förstå att folk gillar den här typen av böcker, men för mig är det bara något att vila ögonen på när jag behöver kravlös läsning.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar