torsdag 16 augusti 2012

Janusstenen

Janusstenen av Elly Griffiths

"Vid en utgrävning i Norfolk hittas ett skelett, till synes begravt under en vägg. Ruth Galloway kallas till platsen som arkeologisk expert. En av hennes första teorier är: ett människoffer till guden Janus. Under romartiden var det nämligen under just väggar och dörrar som dessa begravdes.
Inom kort kallas Ruth även till en byggarbetsplats, där man har hittat skelettet av ett barn.
Kriminalkommissarie Harry Nelson, som mer än gärna arbetar tillsammans med Ruth Galloway, får hand om fallet. Finns det något samband? Och varför denna koppling til romersk mytologi?
Till råga på allt är Ruth gravid, och Nelson är den lika överraskade som lycklige fadern - Nelson som har fru och barn där hemma.
När Ruth börjar trakasseras av en anonym förföljare inser både hon och Nelson att de är en mörk hemlighet på spåren."
--------------------------------------------------------------------

Perfekt sängläsning! Jag hinner faktiskt bli ganska förtjust i Ruth Galloway (för att hon på nåt sätt är så "vanlig" men ändå så udda) och smått irriterad på Nelson (han verkar ju mer än lovligt korkad). Det jag inte gillar är hänvisningarna till tidigare bok - har man inte läst den så är det svårt att greppa associationerna. Men, som sagt, perfekt sängläsning - inte så spännande att man inte kan somna för att man bara måste läsa vidare, och inte så långsamt att man somnar ifrån efter ett par sidor. Och jag har blivit riktigt nyfiken på förra boken (vilket kanske var meningen med hänvisningarna till den) så jag måste nog skaffa den också.

Boken kan köpas hos t ex Bokus alt Adlibris


2 kommentarer:

  1. Vi är många som älskar böckerna om Ruth och jag kan verkligen rekommendera att läsa dem i ordning. Det händer en hel del i karaktärernas liv :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag måste nog skaffa första delen också.Jag brukar föredra att läsa serier i ordning - det irriterande med den här är att det finns inte en endaste ledtråd utanpå boken om att det här är del 2 utan det får man komma underfund med när man läser hänvisningarna inne i boken.

      Radera