söndag 16 november 2014

En smakebit på søndag 2014-11-16

Söndag morgon och jag ska snart börja laga bacon och ägg till frukost. Men innan jag gör det så passar jag på att delta i En smakebit på søndag som hålls av Flukten fra virkeligheten varje söndag och som går ut på att man ger en liten smakbit från boken man läser just då.
Min smakbit idag kommer från sidan 164 i  Hallonbergen - era lagar, våra regler av Tommy Deogan."Fördelningen mellan tjejer och killar den tidiga sommarmorgonen i Hallonbergen centrums garage var cirka sjuttio procent killar och trettio procent tjejer. Etniskt var det femtio procent svenskar och femtio procent "icke-svenskar". I denna stund trivdes Daniel som mest. Inget tjafs om nationer och kulturer. Inget tjafs om vem som kom varifrån. Den morgonen var alla barn och vänner av Hallonbergen, Stockholm, Sverige. Alla på plats var en unik skara medborgare i Sverige och alla var trötta på att inte omfattas av samma medborgerliga rättigheter som andra svenskar hade, utanför Hallonbergen och många andra av Sveriges miljonprogramsområden. Olika kön, lagtillhörigheter, hudfärger, religioner, intressen, sexuella läggningar, korta, långa, smala, tjocka, struliga och lugna samlades alla under ett gemensamt budskap till hela Sverige. Daniel och alla andra kände att det nu var Hallonbergen mot resten av världen. De hoppades att deras initiativ skulle nå ut till andra miljonprogramsområden i Sverige."15 kommentarer:

 1. Helt ny bok för mig, tack för smakebiten.

  SvaraRadera
 2. Intressant bok, lite annorlunda - blev nyfiken på den, så:
  Tack för smakbiten o ha en bra söndag.

  SvaraRadera
 3. Interessant smakebit! Håper du får en fin søndag. Jeg sitter og ser på et nydelig høstvær, så jeg må visst slutte med data og heller gå en tur.

  SvaraRadera
 4. Det där miljonprogrammet hade alldeles säkert bra intentioner, men med facit i hand så blev det kanske inte helt lyckat. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. En interessant smakebit, selv om både boken og miljonprogrammet var ukjent for meg :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Kände inte till den boken. Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten, det låter som en intressant bok.

  SvaraRadera
 8. Okänd bok för mig, ser fram emot att läsa din recension framöver. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Har inte hört talas om den eller författaren innan. Verkar interessant.
  Ha en bra kväll!
  PS. Du får gärna bli med i min bokutlottning! ;)

  SvaraRadera
 10. Det låter som en väldigt intressant bok. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 11. Vilken härligt positiv smakbit :)

  SvaraRadera
 12. Flott smakebit, tusen takk for tipset :)

  SvaraRadera
 13. Den boken var ny för mig.

  SvaraRadera