torsdag 1 juli 2021

Hett i hyllan #307

 

Förra veckan fick jag lov att hoppa över det mesta för då låg jag på akuten efter att ha fallit lite olyckligt natten innan, men idag kan jag återigen vara med i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------
Ett bokreafynd igen


Simma med de drunknade av Lars Mytting
Baksidestext:
"Hösten 1971 hittas ett franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på en läkarmottagning tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under de fyra dagarna och om det verkligen var en slump att hans föräldrar trampade på en kvarglömd mina från första världskriget förblir en gåta.
Edvard växer upp hos sin farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när farfar dör och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista, som hans tillvaro vänds upp och ner.
För att söka svar på sina frågor reser han till Frankrike och Shetlandsöarna - och tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet."


Den här boken hade jag sett hos många bokbloggare och så hade jag också läst författarens tidigare bok Ved, så när den här dök upp i utbudet på bokrean 2017 så fick den följa med hem. Men, precis som med många av de andra böckerna jag köpte då så blev den liggande oläst i bokhyllan.
4 kommentarer:

 1. Den har jag hört väldigt mycket om och bara bra saker. Har lite funderingar på om jag kanske skulle läsa den. Någon gång.

  SvaraRadera
 2. Jag läste den på norska och tyckte den var bra. Kanske inte så bra som jag förväntat mig, men ändå bra.

  SvaraRadera
 3. Den verkar spännande. Jag har dock aldrig läst något av Mytting och vet inte hur han skriver.

  SvaraRadera
 4. Den har jag också på vänt i hyllan. Och jag förväxlar den ALLTID med 'Vi, de drunknade', som också står i hyllan :)

  SvaraRadera